'BRINEMO O 65.000 OBITELJI, NAŠ GLAS SE MORA ČUTI'; Uputili su novi apel: / 'Ugledajmo se na njih, prije nego mnogi nestanu...'

Image

Mi smo puno više od samo nekog mjesta, mi smo utkani u našu kulturu i običaje, navode ugostitelji

3.12.2020.
12:49
VOYO logo

Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj je promijenila način dosadašnjeg života, a nove mjere najviše su pogodile ugostitelje. Nacionalna udruga ugostitelja danas je uputila novi apel.

Evo što su poručili u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Restorani, barovi i slastičarnice više su od prostora u kojima provodimo slobodno vrijeme - oni su sastavni dio našeg života. Mjesta u koja se iznova vraćamo. Mjesta u kojima smo započeli prijateljstva, poklonili srce ili slavili rođenje djeteta.

Ali, ona su i više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugostiteljski objekti mjesta su u kojima je zaposleno preko 65.000 građana Republike Hrvatske. Mjesta u kojima konobari, kuharice, baristi, slastičarke, čistačice i barmeni zarađuju za život - i svoje obitelji. To su mjesta koja održavaju poslovanje mnogih OPG-ova, vinara, ribara i obrtnika; mjesta koja su se radila godinama, služila generacijama, ušla u legendu.

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Zbog novih mjera zatvoreni su ugostiteljski objekti u Zadru; Marko Dimic/PIXSELL

Image
HOĆE LI SE IPAK PRIJEĆI NA ONLINE NASTAVU? /

Stigli su rezultati antigenskog testiranja učenika i zaposlenika u zagrebačkim školama

Pandemija koronavirusa pogodila je mnoge grane gospodarstva, pa tako i ugostiteljstvo. Ograničenje usluge cateringa te poslovanja barova, restorana i slastičarnica ovu prijetnju čini još većom. Ugledajmo se na mjere pomoći u drugim europskim zemljama, prije nego mnogi objekti nestanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitna i pravična novčana naknada i smanjenje PDV-a prava je pomoć tvrtkama i obrtima za stabilnost gospodarstva Republike Hrvatske."

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo