SPAS U ZADNJI ČAS / Briljantni Ronaldo poslao borbene Čehe kući!

Image
Foto: AP

Nogometaši Portugala prvi su polufinalisti Eura! Zahvaljujući pogotku Cristiana Ronalda u 79. minuti izbacili su Češku u četvrtfinalu natjecanja.

21.6.2012.
22:33
AP
VOYO logo

Češka - Portugal 0:1 (0:0)

Nacionalni stadion, Varšava. Gledatelja: 55 000. Sudac: Howard Webb (Engleska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 0:1 Ronaldo (79)

ČEŠKA: Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky -Hübschman (86. Pekhart), Plašil - Jiraček, Darida (61. Rezek), Pilar- Baroš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PORTUGAL: Patricio - Pereira, Alves, Pepe, Coentrao - Meireles (88.Rolando), Veloso, Moutinho - Nani (84. Custodio), Postiga (40.Almeida), Ronaldo

VARŠAVA - CristianoRonaldo je odveo Portugal u polufinale Eura postigavši jedini zgoditak u pobjedi protiv Češke. Ronaldo je bio junak utakmice u kojoj je imao dvije vratnice i još nekoliko dobrih prilika, a Portugal je posve zasluženo ušao među četiri najbolje momčadi Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi su dominirali u prvih pola sata, a potom su se preostalih sat vremena "savijali" pod napadima Portugalaca i da na vratima nije bilo PetraCecha poraz bi bio puno veći.

Česi su, iako bez TomašaRošickog u sastavu, puno rastrčanije i hrabrije otvorili utakmicu, s brojnim ubacivanjima u napad igrača iz drugog plana. U nekoliko navrata uspjeli su doći pred portugalska vrata, no nisu imali izrazitu priliku. Portugalci su tek nakon pola sata igre uspostavili ravnotežu, što je rezultiralo s jedine dvije prilike prvoga dijela koje je promašio Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33. minuti Ronaldo se iz izgledne pozicije odvažio na "škarice" koje su otišle pokraj vrata, da bi u 45. minuti Portugalac maestralno, jednim potezom prevario dvojicu Čeha, no njegov snažan udarac odsjeo je na vratnici.

Drugo poluvrijeme je započelo velikom šansom HugaAlmeide koji je neometan glavom sa šest metara loptu poslao pored vrata. U 49. minuti Ronaldo je ponovno u akciji, no njegov šut iz slobodnog udarca s oo 30 metara zarvšio je opet na vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 61. minuti vratar Cech ispod grede vadi snažan udarac Meirellesa, a isti igrač je u 72. minuti s deset metara pucao visoko preko vrata. Portugalci sve više navaljuju, pa u 73. minuti Nanijev udarac iskosa s deset metara ne pogađa vrata.

I konačno, u 79. minuti Ronaldo je dočekao svoj trenutak nakon dvije vratnice. S desne strane se probio Moutinho, a njegov centaršut Ronaldo u padu glavom zakucava u mrežu. Do kraja su Portugalci mogli postići i drugi zgoditak, no Cech ipak bnije dopustio više od jedne lopte u svojoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal u polufinalu ide na boljega iz susreta Španjolska - Francuska.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo