(Drowned In Sound) / BRETT ANDERSON - Wilderness

Image

Nekoć slavni britpoper, naoružan samo klavirom i povremenim gudačima snimio je devet prekrasnih oda samoći.

11.1.2009.
18:25
VOYO logo

Dani kad su androgini Londončani zvani Suede vladali britanskim top-listama daleko su iza nas pa njihov frontmen Brett Anderson danas u osnovi snima albume koji ne zanimaju gotovo nikoga. Šteta, jer nakon duge potrage Brett je pronašao dobitnu formulu i konačno snimio nešto što može ravnopravno stajati uz radove bivšeg mu benda.

"Wilderness" je snimljen u samo tjedan dana, a u središtu njegovog minimalizma kriju se vječne Andersonove teme poput samoće, izgubljenosti i ljubavi koje nikako nisu mogli poći po zlu, a ipak jesu. Praćen samo klavirom i mjestimice gudačima, u prvi je plan gurnuo svoj sugestivan i iznimno snažan vokal te samog sebe pretvorio u medij kojim progovaraju neizdrživa tuga i melankolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da pojednostavimo, u glazbenom smislu "Wilderness" nastavlja kabaretsku stranu Suedea i pjesme poput "Black And Blue" i "Still Life" pa ga izbjegvate u širokom luku ako ste više voljeli njihove brže i popističnije stvari. Materijal je sasvim ujednačen, zlobnici bi rekli i pomalo jednoličan, pa ga je najbolje slušati u cjelini, po mogućnosti dok kroz prozor gledate kako pada kiša ili tražite nešto što će vam pomoći da utonete u san.

Zaključak - Brett Anderson je opet u formi i možemo se samo nadati da će broj onih koji će to imati prilike (i želje) čuti biti znatno veći nego dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo