BRANKO BAČIĆ KAŽE DA JE KOALICIJA S BANDIĆEM STABILNA: / 'Imamo čvrstu većinu, odlučili smo da ćemo mandat odraditi do kraja'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan jesu li Andrej Plenković i Drago Prgomet tražili od Bandića da odgodi glasovanje o GUP-u, rekao je da nema takvu informaciju

12.2.2020.
11:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da je vladajuća koalicija stabilna i da imaju čvrstu većinu koji čini 81 zastupnik te da nema nikakvih problema u funkcioniranju većine u Saboru.

"Koalicija je stabilna, imamo čvrstu većinu. U dogovoru smo sa svim koalicijskim partnerima, ujutro sam se čuo s predsjednicima svih klubova vladajuće većine, koju čini 81 zastupnik“, kazao je Bačić novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S predsjednikom Kluba Stranke rada i solidarnosti Kažimirom Vardom gotovo sam u svakodnevnom kontaktu. Uvijek sam govorio da je izvorna većina, koja je nastala nakon raskida koalicije s Mostom, imala 77 zastupnika, bez novopridošlih zastupnika u Klub Milana Bandića ili iz SDP-a ili iz HSS-a. Nikakvih problema u funkcioniranju većine u Saboru nema, naglasio je.

Na pitanje je li Bandić jamčio da do kraja mandata u Saboru neće praviti probleme, Bačić je odgovorio da za takvu njegovu izjavu ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasanje o većini stvari idući tjedan

"Prije desetak dana imali smo sastanak koalicije i potvrđeno je da idemo mandat odraditi do kraja, dakle, do iza ljeta. Odradit ćemo predsjedanje Vijećem Europske unije i nakon ljeta nas čekaju izbori. Nakon događanja u zagrebačkoj Gradskoj skupštini čuo sam se s predsjednicima svih klubova i ništa se u odnosu na te zaključke nije promijenilo. Normalno funkcioniramo, niti jedan koalicijski partner ne opstruira većinu“, izvijestio je Bačić.

Najavio je da će se ovaj tjedan glasovati samo o potvrđivanju zastupničkih mandata dvoje kolega. Idući tjedan će biti glasovanje o ostalim raspravljenim točkama, jer bi ovaj tjedan teže bilo okupiti kvorum zbog obveza nekih zastupnika, pojasnio je jučerašnje povlačenje najavljenog glasovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan jesu li Andrej Plenković i Drago Prgomet tražili od Bandića da odgodi glasovanje o GUP-u, rekao je da nema takvu informaciju.

"Ja i vodstvo HDZ-a od prvog smo dana inzistirali da promjene GUP-a budu provedene u skladu sa zakonskom procedurom, što je nadležno Ministarstvo i potvrdilo, a također da one budu i skladu s planom višeg reda. Inzistirali smo i da se bilo kojem zastupniku HDZ-a u Gradskoj skupštini ne bi podmetalo da amandmanom pogoduje bilo čijem privatnom interesu nego da oni budu u javnom interesu", rekao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako u Gradu treba pitati zašto je došlo do odbijanja HDZ-ovih amandmana, dodavši da u HDZ-u postupaju po načelu supsidijarnosti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo