Prvo oboje dobili otkaz, a sad više nemaju ni gdje živjeti

Ivica i Željka Lojan iz Siska prije dvije godine oboje su dobili otkaz u tvrtki u kojoj su radili. Žive od 800 kuna pomoći od kojih su dosad 600 izdvajali za kuću u kojoj su živjeli.

1.11.2012.
14:06
VOYO logo

Bez krova nad glavom, u danima kad se temperatura bliži nuli, ostaju Ivica i Željka Lojan iz Siska.

Posljednje tri godine supružnici su proveli kao podstanari u kući u Galdovu, a vlasnik objekta ih je prije tjedan dana obavijestio kako do 1. studenog moraju iseliti. Inače žive od 800 kuna socijalne pomoći jer su ostali bez posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radili u istoj tvrtki pa dobili otkaz

"Radili smo oboje u jednoj firmi, ja kao pomoćni radnik, a supruga kao čistačica, a onda smo postali višak i dobili otkaz. To je bilo prije dvije godine, otad pokušavamo naći posao, no nismo imali sreće. Javljali smo se i za javne radove, no ti su poslovi već bili popunjeni", kaže 41-godišnji Ivica. Tražili su stan za unajmiti, no ispod 1.000 kuna nitko ne daje, a oni si to ne mogu priuštiti. Sadašnji smještaj plaćali su 600 kuna, a s preostalih 200 nisu mogli živjeti, pa su pomagali gdje bi stigli, čisteći kuće i slažući drva. S režijama je pomagao Crveni križ.

"Moj otac će nas primiti na kratko kako ne bi bili vani, no ni kod njega nema mjesta. U maloj jednosobnoj kući živi s bratom, pa za nas nema mjesta, ali nije nam mogao dopustiti da spavamo na cesti", rekao je Ivica. Brinu kamo će sa svojim ljubimcima, mačkama i dva psa koje su udomili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad poručio da praznih stanova nema

"Trčali su za nama dok su još bili mali, pa smo ih odveli doma jer nam ih je bilo žao. I ja sam sirotinja, i oni su, pa smo im htjeli pomoći", tužno će 32-godišnja Željka.

U Gradu Sisku, kažu supružnici, poručili su im kako praznih stanova nema, te da se prijave na natječaj za gradski stan za iduću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je smještaj hitno potreban, za iduću godinu je kasno. Molimo dobre ljude, ako netko ima bilo kakav smještaj koji ne koristi da nam pomogne, barem privremeno, tijekom zime, dok se ne snađemo", mole Ivica i Željka Lojan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo