BOŽINOVIĆ OTKRIO KAKO BI MOGLA IZGLEDATI SEZONA: / 'Hoteli su otvoreni, ako netko ima rezervaciju...'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Govoreći o problemu različite epidemiološke slike u državama EU,

13.5.2020.
15:05
RTL/Screenshot
VOYO logo

Nakon što se danas pojavio plan Europske komisije o otvaranju unutarnjih granica država članica, prije svega zbog revitalizacije turizma, o tome se na presici Nacionalnog stožera oglasio i hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Vidjeli ste da je danas Europska komisija izašla s nekoliko dokumenata o prelasku granica, a s tim u vezi i reaktivaciji turizima...Svima je cilj isti, a to je da se pokrene turizam te da se time ne minimiziraju rizici kad je u pitanju širenje COVID-a. Mi smo svi u kontaktu, to je stvarno opširan dokument. Razgovaramo s europskim institucijama, ali i susjednim državama i država iz koje nam dolaze turisti. U ovom trenutku u Hrvatsku se može ući pod uvjetima koje smo rekli", rekao je Božinović te precizirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hoteli su otvoreni, ako netko ima rezervaciju...'

"Hoteli su otvoreni. Ako netko ima s rezervaciju za hotel, granična policiija će ga pustiti u Hrvatsku. Europski dokument je osnova kako ove godine, ukoliko nam koronavirus to dopusti, a mislim da smo barem mi u Hrvatskoj, a i cijeli niz zemalja pokazali uspješnost u nošenju s tom bolešću. HZJZ je izradio savjete za ugostitelje, hotele, prijelaz granice...naravno da se pod tim uvjetima može ući u Hrvatski, ali prava sezona će se dogovarati na razini EU ili će to države činiti međusobno", kaže ministar.

Image
EUROPSKA KOMISIJA PREPORUČILA POSTUPNO OTVARANJE GRANICA ZA SPAS SEZONE: /

'Sloboda kretanja ključna je za turizam'

Image
EUROPSKA KOMISIJA PREPORUČILA POSTUPNO OTVARANJE GRANICA ZA SPAS SEZONE: /

'Sloboda kretanja ključna je za turizam'

Govoreći o problemu različite epidemiološke slike u državama EU, Božinović je objasnio kako će se na dnevnoj bazi izdavati mapa regija i svi će imati mogućnost vidjeti kako stoji pojedina regija u borbi s koronom i onda će donositi individualnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namjera svega ovoga da građani budu informirani, da se daju preporuke i državama i onima koji se bave turizmom unutar tih država, da bi se turizam ove godine dogodio", kaže Božinović.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike