Izvor kriminala /

Božinović o prijetnjama na društvenim mrežama: 'Podcjenjivanje toga bilo bi opasno'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova kazao je da sve društvene mreže mogu biti izvor kriminala'

2.9.2017.
15:39
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

U intervjuu za Jutarnji list ministar Davor Božinović komentirao je i nedavnu navalu uhićenja zbog komunikacije na društvenim mrežama.

"Društvo je danas bitno drugačije nego je bilo prije pet, deset ili petnaest godina. Živimo u digitalnom dobu i sve društvene mreže, profili, aplikacije, gadgeti koji se koriste u IT industriji, dostupnoj najširem krugu ljudi, istodobno mogu biti izvor kriminalnih radnji", objašnjava Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bitno je li prijetnja izražena na društvenoj mreži ili u "offline" svijetu, ističe Božinović, bitno je jedino osjeća li druga strana strah. Ukoliko postoji bojazan kod osobe kojoj je upućena komunikacija na društvenoj mreži, policija neće umanjiti opasnost koja iz toga vreba, već će postupati sukladno ovlastima i zakonu.

"Cyber kriminal nitko ne dovodi u pitanje jer se ulazi u intimu ljudi, nastoji provaliti u nečiji bankovni račun, prebaciti novac. Ali isto tako nešto što se u ljudskoj komunikaciji može označiti kao prijetnja, izaziva strah kod druge strane, može se uputiti na razne načine, pa i preko društvenih mreža. Podcjenjivanje tih stvari bilo bi opasno i policija neće umanjivati značaj i opasnost koja može doći iz tog smjera", kazao je Božinović za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo