Više nije toliko zabrinut /

Božinović o drugom valu na jesen: 'Ako do toga dođe, mjere ne bi trebale biti restriktivnije'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ne misli da se situacija može toliko srozati 'da ljudima bude upitna kila brašna'

6.5.2020.
8:01
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Šef nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je li zabrinut zbog drugog vala koji nam se sprema na jesen i zimu. 

Kazao je kako ne bismo trebali pribjeći restriktivnijim mjerama ako do drugog vala dođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, malo sam manje zabrinut nego na početku epidemije jer je najvažnije postignuće u ovoj fazi da imamo stanovništvo koje razumije o čemu se radi te da razumiju kako se zaštititi. Ako dođe do drugog vala, možda ne bi trebali pribjegavati nekim toliko restriktivnim mjerama kao na početku. Realno, najvažnija je osobna higijena te mjera fizičke distance.

Mislim da u tom pretpostavljenom drugom valu moramo najviše inzistirati na održavanju fizičke distance, na nošenju maske na licu. Tu virus nema puno šanse za nekakav eksponencijalan rast. To je teorija, no u praksi to ne izgleda uvijek tako jednostavno", rekao je Božinović u HRT-ovoj emisiji u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako se promišlja kako dalje ići u revitalizaciju te reaktiviraciju dijelova gospodarstva. Cijelo vrijeme prate i što se događa u Europi i svijetu.

Ne misli da se situacija može toliko srozati "da ljudima bude upitna kila brašna".

"Ovo neće trajati vječno. Sigurno je da će biti ekonomskih problema, no mi ih i hoćemo i možemo rješavati. Želimo stvoriti dugoročniju sliku razvoja Hrvatske, ova Vlada ima potencijal i kapacitet za to. Na tom ćemo tragu i donositi odluke", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo