NIJE BIO HAKERSKI NAPAD? / Božinović o curenju podataka vlasnika registriranih vozila: 'Ovo sigurno vodi nečemu'

Image
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Ministar je uvjeren da će otkriti tko iza svega stoji

28.5.2024.
15:05
Luka Batelic/PIXSELL
VOYO logo

 Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović poručio je u utorak da su izvidi u slučaju curenja podataka svih vlasnika registriranih automobila u Hrvatskoj u tijeku te da je prilično uvjeren da će se detektirati odakle su ti podaci mogli biti izuzeti.

"Prilično sam uvjeren da će se detektirati ono što je u ovom trenutku najvažnije, a to je odakle su takvi podaci mogli biti izuzeti. U ovom trenutku, osim da ti izvidi traju, nemam ništa novo za kazati", rekao je Božinović nakon svečane akademije povodom 33. godišnjice ustrojavanja Hrvatske vojske govoreći o novostima u curenju podataka svih vlasnika registriranih vozila u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se očito ne radi o hakerskom napadu, nego o krađi, Božinović ističe kako to "sigurno vodi nečemu" te da će policija u izvidima i u ovom slučaju koristiti sve svoje poznate metode i tehnike rada. 

Otkrio je i kako je policija detektirala nekoliko osoba koje dovode u osnovanu sumnju da su sudjelovali u napadu na nogometaša Hajduka Filipa Krovinovića nakon subotnje utakmice s Lokomotivom u jednom zagrebačkom ugostiteljskom baru.  "Jednu osobu su priveli na razgovor i u ovom trenutku je u nadležnoj policijskoj postaji na ispitivanju. Što se tiče ostalih, vjerojatno je pitanje trenutka kad će policija doći i do njih", kazao je Božinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽELE NOVAC /

Hrvatskog glumca s holivudskom karijerom napali hakeri: 'Plati ili ćeš sve izgubiti'

Image
ŽELE NOVAC /

Hrvatskog glumca s holivudskom karijerom napali hakeri: 'Plati ili ćeš sve izgubiti'

Upitan jesu li napadači povezani s navijačkim skupinama, ministar je poručio kako to u ovom trenutku ne može reći. A policija je na terenu i u Osijeku nakon što je propucan sa sedam metaka automobil sportskog direktora NK Osijek Josea Bote. "To se dogodilo jutros, čuo sam se s načelnikom Policijske uprave osječko-baranjske, očevid je u tijeku, što znači da policija izuzima tragove i sve ono što može poslužiti kao dokazni materijal i kad bude imala nešto više o tome će obavijestiti javnost", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo