SPORNA IZJAVA /

Božinović kritizirao Pupovca: 'Povezivati Hrvatsku s NDH je izvan svake pameti'

Image
Foto: Patrik Maček/Pixsell

'Mi ćemo to raspraviti, takva izjava ne pridonosi stabilizaciji ili smirivanju tenzija u hrvatskom društvu'

7.9.2019.
16:12
Patrik Maček/Pixsell
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je izjava Milorada Pupovca (SDSS) u kojoj uspoređuje modernu Hrvatsku s NDH nedopustiva, netočna i kao takva neprihvatljiva.

"Ta usporedba je nedopustiva i netočna, i kao takva neprihvatljiva. Povezivati Hrvatsku s NDH je jednostavno izvan svake pameti. Mi ćemo to raspraviti, takva izjava ne pridonosi stabilizaciji ili smirivanju tenzija u hrvatskom društvu", poručio je Božinović koji je uz ministra branitelja Tomu Medveda, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i glavnog ravnatelja policije Nikolue Milinu nazočio obilježavanju 29. godišnjice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović je rekao kako je koalicijski sastanak održan kako bi se partneri pripremili za nadolazeće zasjedanje Sabora, nije htio otkriti je li se na njemu govorilo o izlasku SDSS-a iz vladajuće koalicije

Komentirao je i slučaj Damira Škare, bivšeg zastupnika HDZ-a i predsjednika Autokluba Siget optuženog za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice tog autokluba, zbog čega mu prijete sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će odlučiti stranačka tijela, postupak je u tijeku, tek postoji kaznena prijava, kasnije eventualno potvrđivanje optužnice", naglasio je Božinović.

 Komentirao je i prve rezultate novog, oštrijeg Zakona o sigurnosti na cestama. "Trend je onakav kakav smo i predviđali, ukoliko je kazna visoka, to utječe na vozača da prilagodi vožnju sukladno propisima. Ta vrsta penalizacije je jedna od najboljih mjera prevencije, koja će sigurno pridonijeti podizanju razine sigurnosti u prometu", kazao je. 

Učinke tog Zakona komentirao je i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

 Prvi mjesec u kojem se novi Zakon provodi pokazao je da je u kolovozu prošle godine smrtno stradalo 44 ljudi, a ove godine 26, rekao je Milina, naglašavajući da se i dalje mora raditi na poboljšanju discipline u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i kako cilj kazni nije punjenje državnog proračuna, nego smanjenje stradavanja sa smrtnim poljedicama

Najavio je kako će na prvi dan nove školske godine, policija pojačano raditi oko školskih ustanova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milina je objasnio i kako je najavljeno vraćanje umirovljenih policajaca na posao motivirano potrebom pojačanog nadzora granica, kontrole migracija i potpore turističkoj sezoni.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo