'KAO DA ŽIVIMO U ZONI SUMRAKA' / Splitski liječnik upozorio na 'vrlo ozbiljnu' situaciju: 'Ova pandemija je gora i opasnija od Domovinskog rata'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Svatko od bolesnih i na respiratoru ima svoje ime i prezime. Svi smo mi taoci neodgovornog ponašanja i necijepljenja', kazao je splitski liječnik

29.11.2021.
18:57
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj ne ide na bolje, a na vrlo ozbiljna situacija u KBC-u Split upozorio je u HRT-ovoj emisiji "Studio 4" doc. dr. sc. Božidar Duplančić, dr. med. U splitskom KBC-u u posljednja 24 sata od koronavirusa je preminulo pet osoba.

"Situacija je vrlo ozbiljna, no grozno je to da se čitava priča svodi na broj preminulih, koliko je bolesnika u respiracijsko-intenzivističkom centru, koliko ih je u jedinici intenzivnog liječenja, koliko ih je na respiratoru. To su suhoparne brojke, ljudi se naviknu na te brojke i to im, nažalost, postane normalno", rekao je Duplančić, dodajući da je siguran da bi brojka preminulih bila manja da je više osoba cijepljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ova pandemija je gora i opasnija od Domovinskog rata'

"Ne znam što bi se trebalo dogoditi da se naši sugrađani osvijeste. Ovdje se doista ne radi ni o kakvoj zavjeri, nego se radi o pandemiji koja je gora i opasnija od Domovinskog rata", rekao je.

Image
'NEMA MJESTA PANICI, ALI...' /

Hrvatski stručnjaci o omikronu: 'Nismo ga još detektirali, ali ne bi nas iznenadilo da je već prisutan kod nas'

Image
'NEMA MJESTA PANICI, ALI...' /

Hrvatski stručnjaci o omikronu: 'Nismo ga još detektirali, ali ne bi nas iznenadilo da je već prisutan kod nas'

"Neshvatljiva mi je ova razjedinjenost. Bio sam mlad kada je bio Domovinski rat, ali sjećam se jedinstva hrvatskog naroda, svi smo bili jedinstveni i zato smo pobijedili u Domovinskom ratu", rekao je Duplančić, dodajući da mu je "neshvatljivo nošenje slika s Gospom na skupovima koji nemaju nikakve veze s Gospom i nepoštivanje protuepidemioloških mjera". Smatra da se radi "o ruganju sa svime".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao da živimo u zoni sumraka'

Potom se ponovno osvrnuo na cijepljenje. "Kao da živimo u zoni sumraka. Cijepljenje je metoda liječenja koja je izmišljena krajem 18. stoljeća, neshvatljivo je da naši sugrađani u 21. stoljeću ne vjeruju u tu metodu i kažu da je neučinkovito, a radi se o najispitivanijim lijekovima u povijesti medicine", kazao je Duplančić, naglasivši da "smo svi taoci neodgovornog ponašanja".

"To mi stvarno nije jasno, tko sad tu koga laže i iz kojeg razloga. Svatko od bolesnih i na respiratoru ima svoje ime i prezime. Naravno da su obitelji isfrustrirane jer ih ne mogu vidjeti. Svi smo mi taoci neodgovornog ponašanja i necijepljenja", poručio je liječnik iz KBC-a Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Duplančić kazao da postoje ozbiljne indicije da pojedine osobe krivotvore podatke potrebne za covid potvrde. Upozorava da bi policija o tome trebala voditi računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo