PUTOVALI NA DERBI / Boysi ispred kafića u Uzdolju gdje su napadnuti Srbi razvili poruku: 'Milorade, to se ne zaboravlja'

Image
Foto: Facebook/SDSS, Patrik Macek/PIXSELL

Putujući prema Splitu, stanku kod Knina, šovinisti iz redova BBB-a, iskoristili su za ispoljavanje mržnje prema predsjedniku stranke, poručili su iz SDSS-a

2.9.2019.
16:43
Facebook/SDSS, Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na Facebook stranici SDSS-a objavljen je transparent koji su navodno prije tri dana ispred kafića u Uzdolju, razvili navijači Dinama BBB-i, a na kojem je stajao natpis "Milorade, to se ne zaboravlja!".

Transparent je razvijen ispred kafića u Uzdolju u kojem su pripadnici Torcide prije nekoliko dana napali posjetitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šovinisti iz redova BBB-a" 

"Putujući prema Splitu, stanku kod Knina, šovinisti iz redova BBB-a, iskoristili su za ispoljavanje mržnje prema predsjedniku naše stranke, ali i da bi poslali još jednu poruku lokalnim Srbima, jer su se fotografirali ispred kafića u Uzdolju u kojem su pripadnici Torcide napali posjetitelje", napisali su u statusu iz SDSS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Ta fotografija Dinamovih navijača prvo je objavljena na Facebook profilu Hrvatske navijačke skupine te je u statusu objašnjeno da su zagrebački navijači stali u Uzdolju na svom putu na derbi s Hajdukom koji se prošlog vikenda odigravao u Splitu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dva popratna transparenta, pojašnjavaju što se to točno ne zaboravlja: BORIČEVAC – 11 staraca, 44 žena i djece, BOSANSKO GRAHOVO – 62 žrtve, BROTNJA – 37 žrtava, ŽUPA DRVAR – potpuno pobijena, KRNJEUŠA – 200 žrtava, KULEN VAKUF – 900 žrtava", stoji u statusu. 

Policija je toga dana čuvala objekt, no nije bilo prijava remećenja reda i mira

Jedan lokalni stanovnik je Novostima potvrdio da su se muškarci dovezli u automobilima zagrebačkih registracija, a iz PU šibensko-kninske su rekli kako je policija tog dana čuvala spomenuti objekt, no nije bilo prijava remećenja javnog reda i mira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče navijača Hajduka, koji su napali posjetitelje kafića Petko, policija je nad trojicom provela kriminalističko istraživanje 'zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenja tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe', kako su priopćili iz PU šibensko-kninske. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo