NOGALO SE VRAĆA? / Uskoro natječaj za novog ravnatelja bolnice Srebrnjak: 'Bilo bi pošteno da dovršimo tu priču'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Boro Nogalo potvrdio je da će se prijaviti na natječaj za izbor ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

27.7.2021.
10:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ravnatelj Dječje bolnice na Srebrnjaku, Boro Nogalo nakon promjena na čelu te ustanove, poručio je da će se prijaviti na novi natječaj za izbor ravnatelja.

Image
UHIĆENJIMA NEMA KRAJA /

Policija je došla i po Anu Stavljenić-Rukavinu: Imala je sedam funkcija i namjestila je natječaj za ravnatelja bolnice Srebrnjak

Image
UHIĆENJIMA NEMA KRAJA /

Policija je došla i po Anu Stavljenić-Rukavinu: Imala je sedam funkcija i namjestila je natječaj za ravnatelja bolnice Srebrnjak

"Ako sam već plakao i dvije godine se borio, onda naravno da bi bilo kukavički i nepošteno prema mom timu, koji je stvorio tu bolnicu, da se ne prijavim na taj natječaj. Možda će netko imati bolje reference, ali kad vidimo što je sve moj tim napravio, bilo bi pošteno da dovršimo tu priču", poručio je na N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema apsolutne pravde, morala i poštenja'

Osvrnuo se na projekt Translacijskog centra, koji je težak 60 milijuna eura, ali je zbog prevrata u bolnici stopiran.

“Mi smo se borili za RH, i ja sam bio nekakav branitelj u tom ratu. Nema apsolutne pravde, morala i poštenja. Sad sam vidio, naš projekt je 2009. bio apliciran i prihvaćen, prije Pelješkog mosta. Mi još nismo ni počeli, a most se završava. Zbog same činjenice da je taj projekt predviđen za mlade znanstvenike i prije svega je pedijatrijska ustanova koja će brinuti o zdravlju djece i financira se izvana, nikad mi neće biti jasno zašto nije startao tako lijep i human projekt. Ti isti ljudi s Medicinskog fakulteta koji sada spašavaju projekt su bili protiv njega", ustvrdio je Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drago mi je da sve ovo što pričam dobiva epilog'

O novom ravnatelju bolnice, kaže, odlučuje Upravno vijeće u kojem su "svi koji sjede kompetentni". Pohvalio je i trenutnu vršiteljicu dužnosti ravnateljice, Dušku Markov Glavaš, rekavši da je "izvrstan kirurg, otorinac".

"Svi se boje da ja opet dođem. Dug je narastao na 60 milijuna. Nema revanšizma. Sama činjenica da je bolnica povećala minus 10-15 puta u godinu dana, sama činjenica da je puno outsourcinga, jako puno se troši novca na odvjetnike i ja nemam drugog načina nego da zaključim da tu nešto postoji. Kao što su oni doveli inspekcije, dovest ću i ja jednu, revizorsku inspekciju. Svatko mora odgovarati, kao što sada odgovara Ana Stavljenić Rukavina. Drago mi je da sve ovo što dvije godine pričam i nitko ne reagira, što moja priča sad dobiva epilog u optužbama i optužnicama. Drago mi je zbog ove države da institucije rade posao kako treba. Nitko ne vjeruje da je ovako brzo mogla doći presuda u moju korist", zaključuje Nogalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo