'54 glasa su velika odgovornost i počast' / Boras ostaje rektor Sveučilišta u Zagrebu: dobio 54 glasa u odnosu na 15 Bakićevih

Članovi Senata birali su rektora zagrebačkog Sveučilišta tajnim glasovanjem. Novinare su opet dočekali portiri ispred zgrade ne dopuštajući im ulaz

23.2.2018.
11:59
VOYO logo
Image

Boras ostaje rektor Sveučilišta u Zagrebu: dobio 54 glasa u odnosu na 15 Bakićevih

Image

Boras ostaje rektor Sveučilišta u Zagrebu: dobio 54 glasa u odnosu na 15 Bakićevih

Damir Boras ostaje rektor zagrebačkog Sveučilišta. U glasovanju 70 članova Senata Sveučilišta dobio je uvjerljivu većinu, točnije 54 glasa. Damira Bakića biralo je 15 članova, a jedan je listić bio nevažeći.

Boras će najveće hrvatsko sveučilište na kojemu danas studira 75 tisuća studenata voditi u novom četverogodišnjemu mandatnom razdoblju od 1. listopada 2018. do 1. listopada 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je pobijedio, Boras se obratio javnosti.

"Moj program je znatno razrađeniji nego onaj iz 2014. i vjerujem da će biti od koristi i drugim sveučilištima. Zahvaljujem svima koji su me podržali. Zahvlaljujem članovima obitelji koji su pretrpjeli negativnu medijsku kampanju. Sveučilište, uz sve poteškoće, stalno napreduje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54 glasa su velika odgovornost i počast. Dokaz da smo s dekanima radili pošteno, dobro i otvoreno, da smo jasno zastupali interese Sveučilišta.

U početku mog mandata suradnja s medijima je bila dobra. U jednom trenutku došlo je do izvrtanja činjenica, a u zadnja tri mjeseca je vođena negativna kampanja. Zbog toga sam smanjio komunikaciju s medijima. Ali svima koji su iznosili neistine opraštam. Neka pronađu bolji put u životu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIŠE:

>> Bakić očekivao više glasova: 'Senat je poručio da je zadovoljan stanjem na Sveučilištu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo