BOLESNA ANDRIJANA PROVEST ĆE ZIMU BEZ GRIJANJA: / Osječanka boluje od tumora na mozgu, a ovo je njezina životna priča

Image
Foto: Foto: Andrijana Kasapović Facebook

Andrijana iz Osijeka danas nema ni za toplu jaknu, niti za zimski kaput, a kamoli za račune za grijanje.

13.12.2017.
7:37
Foto: Andrijana Kasapović Facebook
VOYO logo

33-godišnja Andrijana Kasapović iz Osijeka vodi težak život. Osim što se bori sa zloćudim tumorom mozga kojeg nije moguće operirati, živi samo od socijalne pomoći i invalidskog dohotka, a to iznosi samo 1250 kuna mjesečno.

Još jedna zima bez grijanja

Grad Osijek pomaže joj djelomičnim plaćanjem režija u jednosobnom stanu koji joj je dodijeljen, no grijanje si Andrijana ni ove zime ne može priuštiti, piše Glas Slavonije. Osim što nema za grijanje, Andrijana nema ni toplu jaknu ili zimski kaput, a kako bi smogla neku dodatnu kunu, prodaje svoje rukotvorine i nakit koji izrađuje. To joj pomaže i u nošenju s bolovima zbog tumora. Andrijana je i ranije imala težak život: majka je ostavila nju i mlađe sestre kad je imala samo četiri godine, a teško ju je zlostavljao jedan kućni prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško djetinjstvo

Kad je socijalna služba oduzela Andrijanu i sestre samohranom ocu, završile su u udomiteljskoj obitelji, no oni se nisu za njih previše brinuli, a novčanu pomoć koju su dobivali za djevojčice, ti su ljudi namijenili svojim unucima. Kad je išla u peti razred, Andrijana je upućena u SOS Dječje selo u Ladmirevcima, gdje je prvi put bila u toplom domu.Tamo je došla s anoreksijom, a pomogla joj je njezina 'SOS mama', žena koja se skrbila o djeci u toj instituciji, Đurđica Bizomec. Ona je Andrijani i sestrama pomogla i da završe osnovnu školu, nakon koje je Andrijana završila i Isusovačku klasičnu gimnaziju.

'Pružila nam je ljubav i skrbila o nama kao da nam je majka', ispričala je Andrijana o Đurđici za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki dugovi

Problemi se tu za Andrijanu nisu završili: nakon anoreksije, preboljela je i meningitis, a zatim joj je dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, zbog kojeg sada stalno nosi vunenu kapu na glavi kako bi prikrila tragove kemoterapije. Andrijana je unatoč svim problemima upisala Poljoprivredni fakultet, a stipendijom je uzdržavala sebe i svoje sestre. Od studija je kasnije ipak odustala, a sada ima dugove koje ne može vratiti. Utjerivači ju neprestano zovu, a ona nema ništa osim nešto skromne odjeće, 1250 kuna mjesečno i povremenu pomoć dobrih ljudi.

Glas Slavonije organizirao je pomoć za Andrijanu Kasapović. Svi oni koji to žele i mogu, mogu joj poslati zimsku odjeću ili novac. Kako joj ovrhe ne bi uzele sav novac, njega je moguće poslati poštanskom uplatnicom na adresu: Andrijana Kasapović, Srijemska 151, 31 000 Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo