Omišaninu blokirali račun zbog tuđih dugova

'Ako mi vi ne pomognete, ne znam tko će!

25.3.2012.
19:52
VOYO logo

Ivici Lozančiću ukraden je identitet. Nije ni sanjao da će već danima, kao u kakvom špijunskom trileru, biti prisiljen dokazivati da on nije Ivica Lozančić s HRT-ove tjeralice. Ovaj Ivica Lozančić brižan je suprug, otac i radnik. Bori se, kaže, za svoju koricu kruha, baš kao i većina njegovih sunarodnjaka. Sve poreze i račune, iako to ponekad nije nimalo lako, uredno plaća. No, to mu ništa nije značilo onoga jutra kad se probudio kao sasvim drugi Ivica Lozančić i kad mu je život, zbog svega, postao pakao.

"Bio je petak, dakle dolazi vikend, pa sam otišao do bankomata kako bih za iduće dane podignuo nešto novca. Kad tamo, ništa, automat 'kaže' da nemam dovoljno sredstava na računu. Odem u banku, a oni me upute na Finu uz objašnjenje da mi je račun blokiran zbog ovrhe. A Fina već zatvorila, pa sam morao čekati do ponedjeljka. I posuditi novac da mogu uopće dočekati ponedjeljak", prisjetio se Ivica u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Fini novo iznenađenje. HRT je "sjeo" na Lozančićev račun i nema se namjeru "dignuti" dok im i zadnja pretplatnička kuna ne bude isplaćena. Ostao je šokiran, ali, ipak, relativno brzo su otkrili gdje je nastala greška. Ivica Lozančić jest dužan, ali jedan drugi.

Otkrili grešku, ali opet ništa...

Na HRT-u su ga uputili na odvjetnički ured koji ih zastupa. A tamo su, nakon nekoliko desetaka Lozančićevih uzaludnih poziva, s dva klika mišem ustanovili da je Ivica Lozančić, ovaj Ivica Lozančić koji ih tako uporno zove, zaista u pravu. I kako je "nečijom greškom" njegov OIB prikačen stvarnom dužniku istog imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, problem riješen. Pomislili biste, i pogriješili. Pa je tako pomislio i Ivica. I pogriješio. "Istina, na jedan dan mi je račun bio odblokiran, pa sam uspio dignuti nešto novca. I to tek nakon što sam Fini platio sto kuna za njihove troškove, a da mi ovrhom oduzeta svota uopće nije bila vraćena. No, ubrzo nakon toga čitava se priča ponovila. Ja na bankomat: ništa. Ja u banku: 'Ajde na Finu.' Ja u Finu: 'Blokirao te HRT.' I onda sam sasvim puknuo i odlučio s čitavom pričom u novine", pojadao se Ivica Lozančić i nada da će mu njegov novac i identitet napokon biti vraćeni.

specijal-201012070191004-Pakao ovrha

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo