Unutarstranačka kampanja / Bliže se izbori u HDZ-u, a niskih udaraca u borbi za tron sve je više: Jedni krive masone, drugi jugo

Manje je od mjesec dana do izbora u HDZ-u, a niskih udaraca je sve više

19.2.2020.
21:39
VOYO logo

Manje od mjesec dana do unutarstranačkih izbora u HDZ-u suprostavljene strane sve se teže suzdržavaju od niskih udaraca. 

Miro Kovač u Saboru se novinarima potužio da prijete njemu i njegovu timu, pri čemu je prozvao HDZ-ova veterana Vladimira Šeksa. Drugi HDZ-ovci stali su u obranu i tvrde: Šeks je šaljivac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam bio jučer (u utorak, op.a.) na obljetnici stranke na Trešnjevci, a Vladimir Šeks, koji je mentor Plenkoviću, rekao je da će mi trebati odvjetnik nakon unutarstranačkih izbora", potužio se Miro Kovač, Plenkovićev protukandidat na stranačkim izborima.

Nedavno se činilo da su glavni rivali za predsjednika HDZ-a potpisali primirje, no strasti i dalje plamte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Šeks je veliki šaljivdžija", kratko je izjavio Plenković odbacivši Kovačeve optužbe.

I politički tajnik HDZ-a Ante Sanader smatra da je sve bila šala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šeks je zafrkant. Normalno da je to šala. Demokratski su izbori, svaki član ima pravo glasa i to pokazuje koliko netko može utjecati", kazao je Sanader.

A mnogi ne žele ni pomisliti da bi Šeks mogao prijetiti Kovaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordan Jandroković tvrdi da nikakve prijetnje službeno nisu prijavljene. Trenutačno se prikupljaju potpisi i dok ih Plenković ima već više od 20.000, Kovač je prikupio tek polovicu potrebnih za kandidaturu. 

"Naše Središnje izborno povjerenstvo dalo je priopćenje u kojem je pozvalo sve koji imaju konkretnih prigovora da se obrate tom tijelu, zato ono i postoji. Koliko znam, nema nijednog konkretnog prigovora tako da takve ocjene vidim isključivo kao stvaranje dojma i alibija za loše rezultate", rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Kovač ide korak dalje pa i masonsku aferu pripisuje kao namjerno plasiranu zbog unutarstranačkih izbora.

"To je previše prozirno, to vide mala djeca na ulici, vide da se želi voditi neka antimasonska politika, želi se približiti Katoličkoj crkvi zbog priče oko Istanbulske konvencije. Meni je to sve skupa malo infantilno, baš u ovom trenutku kada imamo unutarstranačke izbore u HDZ-u imamo aferu s Jelenićem", smatra Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je neko uzburkano vrijeme, možda je jugo ili što je, ali meni se čini da to treba vidjeti, nema li tu preuveličavanja teorija zavjere", poručio je pak Plenković.

A šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić pokušava smiriti strasti: "Nakon ovih izbora moramo svi zajedno sjesti i izaći još jači, svi moramo za isto jedro ići, u istom smjeru kako bismo dobili na parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dok unutarstranački izbori ne prođu, a prije toga i prikupljanje potpisa, očito od primirja neće biti ništa.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo