SVAKA ČAST /

Večeras je u KB Dubrava stiglo srce helikopterom Black Hawk: 'To je ponos, sreća!'

Image
Foto: HRZ

Ovo je druga akcija hitnog medicinskog prijevoza transplantacijskog tima i srca helikopterom HRZ-a ovaj tjedan

7.9.2024.
22:04
HRZ
VOYO logo

Letačka posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom popodneva odradila je sjajnu zadaću i iz Zadra poletjela sa srcem potrebnim za transplataciju u Zagrebu te su tako pridonijeli spašavanju još jednog života.

Kako iz izvijestili, letačka posada iz sastava 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva podigla je helikopter Black Hawk UH-60M u poslijepodnevnim satima kako bi sudjelovali u hitnom medicinskom prijevozu transplantacijskog medicinskog tima i transplantacijskog organa (srca) od Zadra do Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HRZ

Poziv je stigao iz Ministarstva zdravstva, te su prvo u ratnim poslijepodnevnim satima poletjeli iz vojarne u Lučkom do Zadra.

Po povratku su letjeli prema KB Dubrava gdje su otpremili organ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HRZ

Kako navode iz HRZ-a ovo je druga akcija hitnog medicinskog prijevoza transplantacijskog tima helikopterom HRZ-a ovaj tjedan. U oba puta prenosili su srce.

"Zajedno s četveročlanim medicinskim timom koji je stigao na Lučko, poletjeli smo u Zadar u 13.30 sati, gdje je medicinski tim otišao na operaciju, a mi smo čekali u pripravnosti. U KB Dubrava sletjeli smo u 20.07 sati zajedno s transplantacijskim timom i organom, u nadi da je naš prijevoz još jednom dao svoj doprinos spašavanju ljudskog života. Ovakve zadaće nam uvijek daju poseban osjećaj ispunjenosti, ponosa i sreće. Sada idemo na odmor, a druga posada je već spremna odraditi istu zadaću kada god zatreba", ispričao je svoje dojmove jedan od članova posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s današnje zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo