Poljska 2016 / Bjelorusija idealna za otvaranje

Image
Foto: Vijesti.hr

Marko Kopljar na treningu mi je rekao kako koljeno "štreca", Duvnjak djeluje nekako izmoreno, mnogo je načetih igrača i kada je Hrvatska već favorit iz sjene, onda nam je Bjelorusija stigla kao naručena na otvaranju prvenstva. Realno, možda i najslabija od reprezentacija s kojima ćemo se susresti na prvenstvu

Marko Vargek

Marko Vargek

14.1.2016.
16:43
Vijesti.hr
VOYO logo

Sjećam se kako je prije puta u Katar na Svjetsko prvenstvo prije godinu dana jedan prolaznik Igoru Voriju na Plesu dobacio: "Čuj, s broncom mi se nemoj vraćati". Hrvati su uvijek znali postaviti letvicu. A danas bez Vorija i s četvoricom novih mladih klinaca, nakon dugo godina rukometaši na veliko natjecanje idu bez pompe i pritiska, ispraćeni su kao Australija, bez podcijenjivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kada se pogleda hrvatska momčad, u njoj su igrači koji su već godinama zajedno i osvajali su medalje. Alilović, Čupić, Duvnjak, Kopljar, Horvat - svaki po četiri odličja. Istina, prvi put u velikim ulogama, ovisno o minutaži koju dobiju, bit će Šebetić, Cindrić, Mamić i Kozina, no to su klinci koji sa svojim klubovima igraju Ligu prvaka, iako klubovi i reprezentacija često nemaju veze.

No, postoji problem. Marko Kopljar na treningu mi je rekao kako koljeno "štreca", Duvnjak djeluje nekako izmoreno, mnogo je načetih igrača i kada je Hrvatska već favorit iz sjene, onda nam je Bjelorusija stigla kao naručena na otvaranju prvenstva. Realno, možda i najslabija od reprezentacija s kojima ćemo se susresti na prvenstvu. Njihov vratar Vitali Charapenka često ima nizak postotak obrana, a igrači im većinom dolaze iz Meskova koji je vodio hrvatski izbornik Željko Babić. Znači, poznaje ih, no poznaju oni i njega. Bjelorusi su s pripremama krenuli desetak dana ranije i bit će spremni i nabrijani za prvu utakmicu. Ono što moraš napraviti, ako želiš parirati Hrvatskoj, je zaustaviti kontru i polukontru i to je zasigurno dio plana Bjelorusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Katowicama su Ivano Balić i Petar Metličić. Tu su, na treninzima, s igracima, smiju se, šutnu koju loptu i vidi se kako su nervozni jer dobili su priliku koju žele dobro iskoristiti. Tu su da pomognu iskustvom i podignu atmosferu. Posljednji put bili su na klupi i uz klupu 2009., ali u drugačijim, važnijim ulogama. Danas oni ne igraju i bit će zanimljivo vidjeti što je pripremio nasljednik Slavka Goluže i kako su igrači pohvatali njegove ideje. Nitko se od igrača ne razmeće velikim izjavama, no dojma sam da su ih zasmetala mala očekivanja javnosti i da baš zato žele već u Poljskoj pokazati koliko vrijede. Bit će problema i s Norveškom i Islandom, no ako se to prođe s četiri boda na kontu, otvaraju se velike mogućnosti u Krakowu.

Katowice su naš dom sljedećih sedam dana, šarmantni dragulj južne Poljske s oko 300 tisuća stanovnika. Sljedećih dana vremenske prognoze najavljuju minuse, neće ih nadam se biti na kontu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču