BIVŠI SANADEROV CIMER: / 'Ivo je toliko dosadan da sam tražio premještaj. Proučavao je spise, nije se želio družiti'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iako je Ivo Sanader u pritvorima i zatvorima već proveo tri godine i osam mjeseci, zasad mu se to neće uračunavati u kaznu za slučaj Planinska

4.4.2019.
21:57
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Od 2010. godine Ivo Sanader je u pritvorima i zatvorima u Austriji i Hrvatskoj do sada proveo tri godine i osam mjeseci. U austrijskom ekstradicijskom pritvoru proveo je sedam mjeseci, pet mjeseci proveo je u istražnom zatvoru zbog Fimi medije, prije nego što su ga pustili kad su prijatelji prikupili 12,4 milijuna kuna jamstva kako bi se branio sa slobode, 19 mjeseci bio je u istražnom zatvoru zbog predmeta Hypo-Ina-MOL, te još 13 mjeseci kad je presuda postala pravomoćna. Međutim, to mu se zasad neće uračunavati u kaznu koju je dobio za slučaj Planinska, piše 24sata.

Image
UŽIVO, IVO SANADER STIGAO U REMETINEC, EVO ŠTO SADA SLIJEDI: /

'Nema dokaza. Ovo je smiješno, još jedna predstava'

Image
UŽIVO, IVO SANADER STIGAO U REMETINEC, EVO ŠTO SADA SLIJEDI: /

'Nema dokaza. Ovo je smiješno, još jedna predstava'

Bio je dosadan cimer

U zatvoru se nalazi Sanaderov stari poznanik Tomislav Prlić, prvooptuženi u aferi Forex, koji je prošli mjesec nepravomoćno osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora. No, zanimljiva je informacija da je Jozo Šakić iz Sv. Ivana Zeline, zatvorenik koji je boravio sa Sanaderom u ćeliji u Remetincu, na vlastiti zahtijev premješten u prostoriju gdje ima više pritvorenika jer mu je, kako je tvrdio, sa Sanaderom bilo jako dosadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer je po cijele dane proučavao spise, nije se želio družiti, niti razgovarati, što Šakiću nije odgovarao pa je otišao. Inače, Šakić je bio zatvoren zbog toga što je u pijanom stanju i dok je imao zabranu upravljanja kombijem naletio na djevojčicu na biciklu i usmrtio je.

Stoički podnosio dobacivanja

Sanader navodno nikada nije odgovarao na razna dobacivanja i provokacije ostalih zatvorenika. Kriminalci su ga znali pitati da im kaže gdje se nalaze novci pa da ih oni podignu kada izađu, jer će ionako izaći prije njega. “Fale li ti Brioni odijela? Gdje su ti sad prijatelji? Nisi više bahat ko nekad", dobacivali su mu na početku zatvorenici, a tijekom šetnje znalo se čuti:“ Ivo, lopove” i “predsjedniče”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo