BIVŠI PREDSJEDNIK STAO NA MILANOVIĆEVU STRANU: / 'On je zadovoljio sve što se Ustavom traži. Očito ga ne zanima da bude viđen'

Image
Foto: Pixsell
20.7.2020.
13:36
Pixsell
VOYO logo

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić jedan je od rijetkih koji je stao na stranu sadašnjeg obnašatelja te dužnosti Zorana Milanovića u prijeporima oko toga treba li on ili ne treba nazočiti na konstituirajućoj sjednici Sabora koja će se održati u srijedu. Istaknuo je da bi Milanovića trebalo pitati koji su njegovi razlozi, ali i dodaje da je on ispunio svoju ustavnu zadaću.

"Običaj da se dođe ima dva razloga. Jedna je da budeš viđen, a drugi da ti vidiš one koje želiš vidjeti. Očito Milanovića ne zanima ni jedno ni drugo u ovom trenutku. Postoje neki događaji na kojima je važno da je predsjednik prisutan. A konstituiranje sabora objektivno ne spada u te događaje", prokomentirao je Mesić za Večernji i dodao da nigdje u Ustavu nije propisano na koji će se način predsjednik države brinuti o funkcioniranju državnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ KOMENTIRAO MILANOVIĆEV KONTROVERZNI POTEZ: /

'To je vrlo neobično, ne znam zašto ne želi poštivati institucije ove države'

Image
PLENKOVIĆ KOMENTIRAO MILANOVIĆEV KONTROVERZNI POTEZ: /

'To je vrlo neobično, ne znam zašto ne želi poštivati institucije ove države'

Sumnjivo curenje razgovora

Sličnu je stvar bivši predsjednik ponovio i u razgovoru za 24sata, naglasivši da je Milanović "zadovoljio sve što se Ustavom traži od njega. Sazvao je sjednicu i to je ono što je kao predsjednik trebao napraviti." U cijeloj ga situaciji više brine curenje dijelova razgovora između Milanovića i premijera Andreja Plenkovića u petak.

"Ne znam kako se Milanović osjeća no reći ću Vam da sam u svoja dva predsjednička mandata imamo sastanke s više premijera i nikada nisu iscurile informacije o čemu sam s njima razgovarao. Za mene je taj događaj malo čudan, ne znam kako je do toga došlo, ali službeni razgovor u četiri oka nije fer da se javno objavljuje", smatra Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao bi doći na obljetnicu Oluje

Dodao je da bi bilo dobro da se Milanović, zajedno s Plenkovićem, pojavi, primjerice, na obilježavanju obljetnice Oluje, 5. kolovoza. No, upozorava kako bi se tada mogla ponoviti situacija iz Okučana, gdje je u protokolu sudjelovala osoba s majicom "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo