BIVŠI PREDSJEDNIK O SVIMA POMALO: / Mesić branio Kolindu, hvalio Trumpa i kritizirao Most

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
2.12.2016.
13:39
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Tako je i gostovanje u Šibeniku gdje je, piše portal ŠibenikIN, došao po priznanje Udruge Hrvatsko-makedonska tangenta za poseban doprinos razvoju prijateljstva između te dvije države, iskoristio da se osvrne na niz aktualnih zbivanja.

"Trump ima moju podršku"

Izjavio je tako da novog američkog predsjednika Donalda Trumpa podržava zbog stava da Amerika ne smije više rušiti režime u drugim državama i dovoditi svoje podobne režime, odnosno zbog politike prema Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRUMP NAJAVIO VELIKE ZAOKRETE: /

'SAD više neće rušiti vlade drugih zemalja, nastupa era mira!'

Image
TRUMP NAJAVIO VELIKE ZAOKRETE: /

'SAD više neće rušiti vlade drugih zemalja, nastupa era mira!'

"Trumpova politika je da s Rusijom ne stvara neprijateljstvo, nego razgovara i dogovara politiku s njima i zato ima moju podršku", kazao je Mesić.

Osvrnuo se i na zahlađivanje hrvatsko-ruskih odnosa nakon što je premijer Andrej Plenković Ukrajini ponudio hrvatska iskustva mirne reintegracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam da je Plenković mislio na mirno razrješenje, iako to nema sličnosti s nama jer mi smo imali okupirani prostor, a oni imaju svoju, unutrašnju pobunu koju trebaju riješiti pregovorima", ustvrdio je te dodao da će se zahlađeni odnosi između Hrvatske i Rusije "riješiti".

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

"Mostovci su još mladi, možda se poprave"

Nije propustio priliku da se osvrne i na prošlu Vladu i njenog potpredsjednika (i svoga dugogodišnjeg suradnika) Tomislava Karamarka koja je predložila ukidanje Ureda bivšeg predsjednika. tada je, kaže, izjavio da će njegov Ured potrajati znatno duže od Karamarkove vlade. A osvrnuo se i na 'trajnost' sadašnje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će ova sadašnja Vlada potrajati duže, iako ima tu dosta kontradiktornosti u odnosu na ono što su predstavnici tih stranaka obećavali. To je kao prvo moralnost, pa hrabrost, dobrobit svakog čovjeka i ne znam koje sve epitete nisu davali, ali su na kraju doveli svog čovjeka za zamjenika direktora Hrvatskih voda. I kada ih pitaju koja je njegova kvaliteta, kažu - 'on je naš čovjek'. To je totalna nevjerodostojnost. Ne znam hoće li se oni u tom smislu popraviti, ali pošto su mladi, možda se i poprave", kazao je Mesić aludirajući na članove Most.

Staloženo objasnio prvo bijelo polje na grbu

Mesić je na koncu prokomentirao i fotografiju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja se, prilikom posjete Kanadi, fotografirala u društvu hrvatskih iseljenika držeći s njima hrvatsku zastavu bez ustavnih oznaka RH nad grbom koji počinje bijelim poljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega treba znati što znači prvo bijelo i prvo crveno polje na zastavi. Nemamo podataka koje je boje bio prvi hrvatski grb, ali imamo hrvatski grb u kamenu gdje je jedan dio ispupčen, a drugi uvučen. No, imamo samo pretpostavke je li prva bila crvena ili bijela boja. Međutim, budući da mi sada sasvim decidirano imamo svoju zastavu s prvim crvenim poljem, nju bi i trebalo koristiti, iako je u povijesti korištena i ona s prvim bijelim poljem koju su koristili ustaše", – kazao je Mesić pripomenuvši da je kroz hrvatsku povijest na zastavi često bilo prvo početno polje grba bijele boje.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo