mora i platiti štetu / Bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša osuđen zbog zloupotrebe položaja i ovlasti

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Škaričić je, kako stoji u presudi, naručio istraživanje javnog mnijenja iako to uopće nije bilo potrebno

28.9.2018.
15:10
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši gradonačelnik Omiša iz redova HDZ-a Ivan Škaričić u petak je nepravomoćno osuđen na splitskom Županijskom sudu na godinu dana zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog zloupotrebe položaja i ovlasti. 

Škaričić je, kako stoji u presudi, naručio istraživanje javnog mnijenja iako to uopće nije bilo potrebno, a sve je platio sredstvima iz gradskog proračuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U roku od 15 dana od pravomoćnosti presude Škaričić mora gradu Omišu platiti nešto više od 80 tisuća kuna zbog štete koju je prouzročio. 

Škaričić je, dakle, osuđen po optužnici USKOK-a koja ga je teretila da je kao gradonačelnik Grada Omiša u periodu od 10. srpnja 2008. godine do 12. ožujka 2013. godine s tvrtkom "Modus d.o.o." zaključio dva ugovora o istraživanju javnog mnijenja, iako je "bio svjestan da Gradu Omišu takva istraživanja nisu bila potrebna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Grad Omiš na osnovu ugovora iz srpnja 2008. godine navedenoj tvrki po dva računa isplatio ukupno nešto manje od 20 tisuća kuna, a po ugovoru iz ožujka 2009. godine ispostavljena su tri računa koje je grad platio. Po računu iz travnja 2009. isplaćeno je 19.850 kuna, po računu od 31. siječnja 2013. godine 20.338 kuna i po računu iz ožujka iste godine nešto više od 20 tisuća kuna pa se ukupna šteta popela na više od 80 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo