DOLAZI KING DUDE / Bivši death metalac vas poziva na mračnu rock propovijed u Močvari

Pravim imenom Thomas Jefferson Cowgill, karijeru je započeo u death metal bendu Book of Black Earth, da bi se u solo opusu prepustio istraživanju zaraslih staza i blatnjavih voda neofolka i gothic americane

26.7.2016.
18:06
VOYO logo

King Dude je jedan užasno mračan tip koji svira užasno mračnu glazbu, što će nam i dokazati na svom premijernom koncertu 17. kolovoza u zagrebačkoj Močvari.

Pravim imenom Thomas Jefferson Cowgill, karijeru je započeo u death metal bendu Book of Black Earth, da bi se u solo opusu prepustio istraživanju zaraslih staza i blatnjavih voda neofolka i gothic americane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svoja četiri albuma, izdana za Not Just Religious Music iz Seattlea, King Dude se predstavlja kao usamljeni glasnik apokalipse s dubokim poštovanjem za sveameričku korijensku glazbu. Njegove zagrobne balade pune su karakterističnih spodoba - vila i vještica, bogova i vragova, ubojica i ubijenih, zmija i žaba, sjekira i vješala, sve u mitskoj borbi za prevlast između dobra i zla, dok glazbenu priču gradi kombinirajući naizgled nespojive elemente - gusarske napjeve sa surf gitarom, industrial šumove s galopirajućim country ritmovima ili teme iz špageti-vesterna s metal upadicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad nastupa sam s akustičnom gitarom (kao na Wave-Gotik-Treffen festivalu prošle godine), a sada ćemo ga vidjeti u bučnijem izdanju, s cijelim bandom, pri čemu će odmah postati novi omiljeni izvođač svih zagrebačkih ljubitelja Death in June, Nick Cavea, Johnny Casha, 16 Horsepower, Swansa, Cult of Youth ili Chelsea Wolfe (s kojom je, sasvim prikladno, snimio i dva singla).

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo