'POUBIJAJU SE DO CILJA' / Bivše ministrice o sukobu Plenkovića i Milanovića: 'Neprihvatljivo!; Kao Shrek i magare. Otprilike ta razina. Strašno'

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Antunović je zgrožena razinom komunikacije, dok Škare Ožbolt misli kako imaju isti cilj, ali sumnja u metode

1.2.2022.
8:22
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i bivša ministrica obrane Željka Antunović za N1 su komentirale odnos Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Škare Ožbolt smatra da u suštini imaju isti cilj u BiH.

"Način komuniciranja postao je tema i u EP-u, EK-u… Otvorite njemačke, ruske novine, u tekstovima su Zoran Milanović i Andrej Plenković. Nepotrebno je to dignuto na višu razinu. Njihov cilj je zajednički, a način kako će doći do cilja nikad nije isti i oni se do cilja poubijaju, narod pada u nesvijest… Pogledajte u Bosni, njih dvojica imaju isti cilj, a način kako komuniciraju po pitanju Bosne je strašan", rekla je Škare Ožbolt i dodala: "Metode kako doći do tog cilja su katastrofa, kao Shrek i magare. Otprilike na toj razini. Strašno", kazala je Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRAMOTA /

Strani mediji pišu o prepucavanju Milanovića i Plenkovića: 'Ne prođe tjedan, a da se ta dvojica ne zakače'

Image
SRAMOTA /

Strani mediji pišu o prepucavanju Milanovića i Plenkovića: 'Ne prođe tjedan, a da se ta dvojica ne zakače'

'Krajnje neprihvatljivo i zaslužuje svaku osudu'

Željka Antunović, pak, smatra kako je ovo sve došlo do faze koja je krajnje neprihvatljiva i zaslužuje svaku osudu.

"Mi kao građani ove zemlje, može nam to u nekoj situaciji biti smiješno, ali moramo uzeti u obzir da je riječ o dvojici najviših političkih dužnosnika, dvojici koji upravljaju ovom zemljom ili predstavljaju ovu zemlju u domaćoj i međunarodnoj javnosti. Riječ je o ljudima koji bi trebali čuvati političku stabilnost ove zemlje, stabilnost institucija, a među njima se događa nešto što ima potpuno suprotne efekte. Ne znam kako će iz toga izaći, ali mi imamo čitav niz problema koji nemaju direktnu vezu s ovim strašnim izjavama, uvredama, bahaćenjem, prostačenjem, omalovažavanjem… koji se ne rješavaju. Često se govori da se u tim sukobima otvaraju neke prave teme. Ja mislim da se one otvaraju samo u smislu potrebe isticanja jednog ili drugog čelnika. Nijedna prava druga tema se nije otvorila", kazala je Željka Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako ona nije čula da bilo tko spominje u kakvoj su situaciji svi oni koji žele investirati osim ako nisu pod posebnim tretmanom Vlade.

"Svi ostali, domaći, a naročito strani, okreću leđa ovoj zemlji. A bez novih ulaganja neće biti ničega. Sve se niti u jednoj sekundi nije našlo u fokusu javnosti zbog sukoba na najvišoj razini", rekla je Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponižavanje i ismijavanje svakoga'

Ona jasno osuđuje komunikaciju i Milanovića i Plenkovića.

"Bez ikakvog promišljanja osuđujem ovakvu javnu komunikaciju na samom vrhu hrvatske države. Bilo kakvo ponižavanje na osobnoj razini, ponižavanje ljudi u okviru Vlade, ismijavanje i ponižavanje svakoga tko se slučajno nađe na putu, bio to pulmolog ili europarlamentarac, svi dobiju svoju porciju bezobrazluka, uvreda i ponižavanja. S druge strane, ne mogu prihvatiti bahato ponašanje, ne mogu prihvatiti slanje poruka medijima, prijetnje medijima, tu nema te vrste bezobrazluka, ali isto tako neprihvatljivog ponašanja u cjelini", rekla je Antunović i dodala: "O Bradleyjima smo slušali mjesec dana, kako je to super, kako su Amerikanci najvažniji partneri, a da Vlada to opstruira. Na kraju se dogodi da Vlada ne opstruira. I dalje padaju teške riječi, a Bradleyji su kupljeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo