PRODULJENJE POSTUPKA / Bivša tvrtka supruge Miranda Mrsića još uvijek duguje novac: HZZO čeka naplatu u iznosu 10,6 milijuna kuna

Image

Tvrtka je bila u vlasništvu Dijane Šucbah-Mrsić, a ona ju je 2015. prodala kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd

28.3.2017.
7:52
VOYO logo

Što će biti s dugom od 10,6 milijuna kuna, koliko HZZO potražuje od tvrtke Shire d.o.o., odlučuje sud, piše Večernji list. Nakon propalih pregovora, HZZO je u skladu s Ovršnim zakonom u listopadu podnio prijedlog za ovrhu kod javnog bilježnika i zatražio naplatu cjelokupnog duga što uključuje glavnicu i zakonske zatezne kamate.

"Trgovačko društvo Shire d. o. o. u zakonskom roku podnijelo je prigovor protiv rješenja o ovrsi javnog bilježnika te se postupak nastavio pred nadležnim sudom", rekli su u HZZO-u. Dodaju kako zbog sudskog postupka o pojedinostima ne mogu odgovoriti. Naime, ravnatelj Fedor Dorčić nakon preuzimanja Zavoda u lipnju prošle godine utvrdio je da je tvrtka Solpharm 2012. ostala dužna HZZO-u 10,6 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između HZZO-a i solpharma ugovoren je pay-back model plaćanja, uobičajen s farmaceutskim kompanijma. Tvrtka je bila u vlasništvu Dijane Šucbah-Mrsić, supruge bivšeg ministra Miranda Mrsića, a ona ju je 2015. prodala kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd

Dorčić je ljetos tražio očitovanje Shirea – ostaju li pri ponudi da dug prebiju kroz 15 godina isporukom lijekova vrijednih 6,3 milijuna kuna, no s obzirom da to nije bilo u interesu HZZO-a pokrenuta je ovrha, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo