Biskupi biračima poručili da izađu na izbore

Biskupi su se okupili na sjednici Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije i zaključili da se predsjednika može izabrati jedino izlaskom na izbore.

19.12.2009.
16:42
VOYO logo

Biskupi su na sjednici Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije ponovno pozvali vjernike i sve ostale građane da svojim izlaskom na predsjedničke izbore pridonesu razvoju i potvrdi demokratskih vrijednosti naše domovine.

''Predsjednika se odgovorno može izabrati jedino izlaskom na izbore jer se u suprotnom odluka prepušta nekom drugom'', istaknuli su biskupi na sjednici održanoj 17. prosinca 2009., u Zagrebu, pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa i predsjednika HBK Marina Srakića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednici su nazočili i ostali članovi Stalnog vijeća HBK: nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup splitsko-makarski i potpredsjednik HBK Marin Barišić, nadbiskup riječki Ivan Devčić te imenovani biskup bjelovarsko-križevački i glavni tajnik HBK Vjekoslav Huzjak.

''Na sjednici je raspravljena provedba zaključaka XXXIX. plenarnog zasjedanja HBK, održanog u Dubrovniku od 20. do 22. listopada. Uz to, određeni su delegati za neke međunarodne skupove koji će se iduće godine održati diljem Europe, a raspravljalo se o nekim personalnim pitanjima u tijelima i ustanovama HBK'', priopćilo je Tajništvo HBK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912170652006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo