'BIO JE U ŠOKU, BLIJED...' / Superpolicajka Petra opisala kako se sama spustila u provaliju i spasila motociklista

Image

Policajka Petra Mitrović u subotu je pri svijesti održavala 36-godišnjeg motociklista koji je u Modriči sletio s ceste u 15 metara duboku provaliju. Njezinu hrabrost zamijetila je cijela Hrvatska.

26.10.2016.
15:15
VOYO logo

Petra Mitrović (36) bila je prva osoba koju je ugledao motociklist M.Č. (36) kada se u subotu poslijepodne osvijestio nakon pada s motocikla u 15-metarsku provaliju kod podvelebitskog zavoja u Modriču. Riječ je o obrovačkoj policajki koja se niz stijene spustila do unesrećenog i bila uz njega te mu pomagala sve do dolaska Hitne pomoći.

Njezina plemenitost i čovječnost dirnula je mnoge, a posebno unesrećenog motociklista koji je inače vozač novaljske Hitne pomoći pa je i sam mnogo puta spašavao živote, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRABRA POLICAJKA IZ OBROVCA: Spustila se u 15 metara duboku provaliju i pri svijesti održavala motociklista

Spustila se bez razmišljanja

Petra kaže kako se kroz stijene do utora gdje je ležao unesrećeni spustila bez razmišljanja. Ondje su već bila dva vozača autobusa koji su se zaustavili kako bi pomogli, no kako su oni zbog putnika morali krenuti dalje, policajka je ostala sama. Njezin je kolega u međuvremenu regulirao promet na cesti jer se zbog nesreće stvorila velika kolona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Dino Stanin

"Shvatila sam da do dolaska Hitne pomoći moram održati motociklista na životu, ali i spriječiti da se miče. Bože, je li ozlijedio vrat, kralježnicu, svaki pomak ga može učiniti invalidom ili čak stajati života? Čime da ga fiksiram, nemam ništa sa sobom? Svojim ću tijelom. Kleknula sam i postavila svoju lijevu nogu pod njegov potiljak, spustila sam ruke i držala ga. Pitao me što se dogodilo i gdje je. Rekla sam da je prošao Modrič i da je sletio sa ceste. Opet me pitao, vidjela sam da je u šoku, blijed... Vidjela sam da mu je noga ozlijeđena, pitala sam ga osjeća li neke bolove. Rekao je da ga boli noga i krenuo ustati. Rekla sam mu da se smiri i uhvatila ga za ruku. 'Nemoj da te vežem, ne miči se nikamo, molim te!' kazala sam mu pomislivši da samo jedan krivi pokret može biti koban. Padao je u šok i žalio se da ga zubi bole.

Image

'Činilo se da čekamo cijelu godinu'

Tu smo nas dvoje proveli dugo vremena. Cijelu godinu, činilo mi se. Trudila sam se da ne zaspe, pitala sam ga kako se zove, odakle je, je li oženjen, ima li djece... Kroz glavu su mi prolazile upute iz Prve pomoći dok sam klečala kraj njega i razmišljala što poduzeti ako mu pozli, ako počne povraćati, kako ga okrenuti na bok, skinuti kacigu? Samo da ne padne u šok. Pitao me opet kako je pao, gdje je, stalno tako u krug s pitanjima. A ja molim Boga da ostane tako dok ne dođe Hitna pomoć", prepričala je Petra dramatične trenutke koji su zaista prilično trajali jer unesrećenog iz provalije nije mogla izvući ni Hitna nego su morali čekati HGSS. Pomogla im je izvući ga do ceste, a potom je još ostala do kraja očevida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Komentari su, kaže, poslije bili svakakvi od onih pohvalnih do onih koji je prozivaju da traži slavu. No ona to odbija i kaže da ju je jedan na Facebooku najviše razveselio. "Bila je to moja kći koja je napisala: 'Mama, ja sam najponosnija, ti si moj heroj!' Tada mi je bilo drago i tada sam zaista bila ponosna", kaže Petra.

Motociklist je u međuvremenu i dalje u zadarskoj bolnici gdje mu moraju operirati slomljeno koljeno i gležanj. Ima mnogo posjeklina od oštrih škrapa na koje je pao, slomljeni su mu i prednji zubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

JUNAKINJA IZ OBROVCA: Ona je spasila motociklistu koji je sletio u 15 metara duboku provaliju

Image

JUNAKINJA IZ OBROVCA: Ona je spasila motociklistu koji je sletio u 15 metara duboku provaliju

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo