RTL-ova kamera u Boeingu 767-300 /

Bili smo na devetosatnom letu iz Philadelphije: 'Moj djed je bio iz Hrvatske, došli smo istražiti korijene'

Golemi Boeing Hrvatsku i Sjedinjene Države povezivat će i do četiri puta na tjedan

8.6.2019.
20:30
VOYO logo

Zrakoplov Boeing 767-300, američkoga i najvećega svjetskog avioprijevoznika, American Airlinesa sletio je jutros u Zračnu luku Dubrovnik. 

Riječ je o povijesnom letu i prvoj redovitoj izravnoj liniji sa SAD-om od neovisnosti Hrvatske. Od lipnja do rujna povezivat će Philadelphiju i Dubrovnik triput na tjedan, a tijekom rujna i četiri puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve na ukrcaju za povijesni let - 209 putnika jedva je dočekalo iz Philadelphije  krenuti u Dubrovnik. Prvi izravni let, nakon 28 godina, koji spaja Hrvatsku i Sjedinjene Američke Države - popunjen do posljednjeg mjesta. 

"Ovo je povijesni let, prvi izravni iz Phillyja za Dubrovnik, ja sam se poslom našao u Americi i odlučio da moram iskoristiti priliku da budem na ovom letu", kaže Natko Vlahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam na jednoj lokalnoj televiziji kako će Amerika započeti s letovima prema mnogim europskim zemljama i da je ovo izravni let. Ovo je odličan potez zbog blizine Jadrana", istaknuo je Eric iz Philadelphije.

Image

Povijesni let! American Airlines na liniji Philadelphia - Dubrovnik sletio nakon 28 godina

Image

Povijesni let! American Airlines na liniji Philadelphia - Dubrovnik sletio nakon 28 godina

Nakon gotovo 9 sati prekooceanskog leta - u dubrovačkoj zračnoj luci - u maniri prave zvijezde dočekan je prvi let koji od hrvatske neovisnosti povezuje Dubrovnik i Philadelphiju.

"Moj djed je bio iz Hrvatske pa smo došli istražiti korijene"

Kako i priliči - dva vatrogasna vozila počasnoga američkog gosta dočekala su - vodenim slavolukom.

Prvo krštenje Boeinga 767 oduševljeno su pozdravili i iz kokpita zrakoplova. Američka i hrvatska zastava kao simbol prijateljstva, ali i povijesne suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Let je bio izvrstan, stigli smo i ranije od planiranog. Vrijeme je bilo izvrsno, bez većih turbulencija. Izvanredno", poručio je pilot Michael Pointten.

"Moj djed je bio iz Hrvatske pa smo došli istražiti korijene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li sretni zbog izravnog leta, tri puta tjedno?

"Izvrsno, to je ispalo odlično", kazao nam je Kurt Schaffer iz Philadelphije.

Dubrovačka klapa, darovi za prve putnike - topla dobrodošlica. Prvi gosti su stigli, a očekivanja velika -  ova sezona trebala bi premašiti prošlogodišnjih pola milijuna američkih posjetitelja.

"Nadam se da će ova zračna luka biti ne samo domaćin za tri leta tjedno s obzirom na stanje rezervacija, već je najavljeno u mjesecu rujnu da će American Airlines prometovati 4 puta tjedno", istaknuo je Frano Luetić, generalni direktor dubrovačke Zračne luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo to, zrakoplovna flota trebala bi biti povećana. Ako se ostvare brojke koje su zacrtane - izravni letovi iz SAD-a do Hrvatske u jeku sezone -  svaki dan.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo