prvi REZULTATI / Bez mjesta u vrtiću ostaje više od 3180 djece. Ima i 20 posto više zahtjeva za jaslice

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon prigovora očekuje se da će se upisati još 500-tinjak djece, a konačni rezultati znat će se 10. srpnja. zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je kako su izdvojili dodatnih 70 milijuna eura za zapošljavanje dodatnih radnika u vrtiću i za širenje kapaciteta u vrtićima

20.6.2023.
11:14
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Došli su preliminarni rezultati popunjenih mjesta u zagrebačkim dječjim vrtićima koje je u utorak na konferenciji iznijela Danijela Dolenec.

"Upisi su provođeni od 24. do 5. lipnja. Slijedi rok za prigovore nakon kojeg ćemo znati točan broj upisane djece", rekla je Dolenec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da je ukupno obrađeno 12.260 zahtjeva za upis djece u vrtiće, od kojih njih 1940 ne ispunjava uvjete. Inicijalni je broj upisane djece 7140, a broj neupisane djece 3180.

Image
OPET ISTI PROBLEM /

Mjesta u vrtićima nedostaje, roditelji na mukama: 'Ako ne upadnemo-nemamo izbora. Jedno od nas će morati dati otkaz'

Image
OPET ISTI PROBLEM /

Mjesta u vrtićima nedostaje, roditelji na mukama: 'Ako ne upadnemo-nemamo izbora. Jedno od nas će morati dati otkaz'

Istaknula je da se nakon prigovora očekuje još upis za petstotinjak djece te da će konačni rezultati biti 10. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dosadašnjim podacima broj djece koja se rađaju i upisuju u škole stabilan, čime u Zagrebu nema značajnih demografskih promjena, no imamo promjene u zahtjevima roditelja koji se sve ranije odlučuju za upis u jaslice.

"U odnosu na prošlu godinu zahtjevi za jaslice su oko 20 posto veći", rekla je i dodala da su pak zahtjevi za vrtiće porasli puno više te ističe da je tom porastu pridonijela mjera roditelj-odgojitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podsjećamo da se istovremeno obavljaju upisi u privatne gradske vrtiće koje subvencionira Grad Zagreb", istaknula je.

Na pitanje novinara što s djecom i roditeljima koji nemaju smještaj za svoje dijete, odgovorila je: "Nama je jasno da djeca ne mogu čekati kao ni njihovi roditelji. Zato smo pored dosadašnjeg iznosa, izdvojili novih 70 milijuna eura za zapošljavanje novih radnika i stvaranje većih kapaciteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je i da ide rebalans gradskog proračuna jer se dižu plaće u gradskim ustanovama kojima je poslodavac država.

Na pitanje kako teče natječaj za ravnatelja Korncertne dvorane Vatoslav Lisinski, Tomašević je rekao da još ne može to komentirati jer od upravnog vijeća još nije dobio nikakav prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i zarazu šestero novorođenčadi meningitisom na Svetom Duhu.

"Imamo informaciju da je jedno dijete u srijedu bilo primljeno na Zaraznu. Mislilo se da je to izolirani incident, međutim jučer i danas je kod još četvero novorođenčadi potvrđen enterovirus. Nije jasno kako je došlo do zaraze, je li došlo od jedne trudnice, kroz posjete ili zaposlenika. U ljetno vrijeme enterovirus je vrlo zarazan", rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnici su zabranjene posjete. Tomašević je podsjetio da ovakve zaraze nisu rijetke i podsjetio da se slična situacija dogodila u Petrovoj bolnici.

"Mislim da se sa Svetog Duha pokušava napraviti ono što nije", komentirao je Tomašević o medijskim natpisima da bolnicu predstavljaju kao najgoru bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je odgovorio i na upita o novootrkivenoj Bandićevoj aferi, odnosno primanju mita njegovog vozača.

"On je udaljen s radnog mjesta iz službe. Što se tiče te situacije, optužnica još nije pravomoćna, ali svima je bilo jasno da je način na koji su se kućice dodjeljivale je bila korupcija. O tome sam često govorio i prije", istaknuo je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo