POTRESENI AFEROM /

Bez govora o Brkiću na sjednici HDZ-a, ali prije i poslije nje on je bio glavna tema

'Nemam više nikakvih osjećaja iznenađenja ili zatečenosti. Policija i odvjetništvo moraju raditi svoj posao'

8.5.2019.
18:40
VOYO logo

Najizravnije dosad - o aferi SMS oglasio se i državni vrh. Predsjednica, premijer i šef Sabora jednoglasno su pozvali da se afera rasvijetli do kraja.

Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je od Sigurnosno-obavještajne agencije izvješće o aferi SMS. Poručuje kako želi da se cijeli slučaj što prije raščisti i završi - a usput i podsjetila premijera da i on može sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacivanje loptice premijer Plenković nije prihvatio. Nije se želio previše osvrtati na aferu koja pritišće vladajuće i njegova zamjenika; za razliku od glavnog tajnika HDZ-a Jandrokovića koji je aferu nazvao 'tumorom', dok je Milijan Brkić za sve optužio UDBU.

U zagrebačkoj stranačkoj središnjici nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a dojmovi o aferi bili su vidljivi, a sve ih je "uhvatio" RTL Danas. Zanimljivo, premijer Plenković rekao je da nije bilo razgovora o aferi, ali prije i poslije sjednice itekako se razgovaralo o njoj. Bila je jedina i, zapravo, glavna tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider HDZ-a ipak je poprilično taktičan pa čeka konkretne informacije odgovornih institucija i, prema svemu sudeći, neće sazivatisjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Stoga, čeka se nastavak afere SMS.

"Nemam više nikakvih osjećaja iznenađenja ili zatečenosti. Policija i odvjetništvo moraju raditi svoj posao, a više od toga niti kanim niti želim reći", kazao je premijer Plenković.

Dakle, pravosuđe će ovdje biti, a i jest, na velikom testu kako bi se dokazalo što je istina, a što nije. Bilo bi i vrijeme, sve skupa traje predugo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo