BEROŠ OBJAVIO BROJKE / U Hrvatskoj danas 4671 novi slučaj zaraze koronavirusom, u bolnicama su 2253 osobe

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Prije tjedan dana bilo je 80 slučaja više

15.12.2021.
9:47
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskoj je danas zabilježen 4671 slučaj, a prije tjedan dana imali smo 80 više. U bolnicama su 2253 osobe. Bilježimo porast broja ljudi na intenzivnoj i na respiratorima, rekao je danas na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

"Detektirano je 9555 osoba kao pozitivno otkako su krenula testiranja prilikom ulaska u javne ustanove'', rekao je ministar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijepljeno je 65,51% odraslog stanovništva. Stiglo je cjepivo za djecu, a posebno se preporučuje cijepiti djecu s kroničnim bolestima. Cijepljenje je potpuno dobrovoljno", dodao je.

Beroš je potvrdio kako se nabavljaju dva lijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namijenjeni su za liječenje lakšeg oblika te onih koji imaju velike šanse da bolest postane teža, kao i za one s kroničnim bolestima. Dolazak jednog lijeka planiran je 20. prosinca, ali daleko je kvalitetnija opcija cijepljenje", objasnio je.

U posljednja 24 sata zabilježen je 4.671 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 23.709. Među njima je 2.256 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 306 pacijenta. Preminulo je 57 osoba, objavio je Stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osudio napad na liječnike

Prije toga je osudio napad na liječnike koji se dogodio u Bjelovaru tijekom prosvjeda protiv covid mjera.

"Umjesto pljeska i riječi zahvale, djelatnici koji su na prvoj crti obrane od covida-19 doživljavaju zastrašivanje. Verbalni napad na liječnicu u Bjelovaru i djelatnicu ZJZ-a je neljudski čin koji treba najoštrije osuditi. Sloboda mišljenja nosi i odgovornost", poručio je ministar Beroš na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je napad na sjednici Vlade osudio i premijer Andrej Plenković.

"Želim snažno osuditi napade i vrijeđanja zdravstvenih djelatnika. To je neprimjereno, neprihvatljivo. Umjesto da im se iskazuje zahvala za sve što rade, mi gledamo napade na njih, vrijeđanja, to zaslužuje svaku osudu. Vjerujem da će svi koji huškaju shvatiti kakve krive poteze rade. Sve se razotkriva, pa se vidi tko što radi", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DIVLJANJE U BJELOVARU /

Antivakseri uz liječnicu napali i čistačicu: 'Ja sam imala osjećaj da ta gospođa bude mene opalila'

Image
DIVLJANJE U BJELOVARU /

Antivakseri uz liječnicu napali i čistačicu: 'Ja sam imala osjećaj da ta gospođa bude mene opalila'

Podsjetimo, prosvjednici protiv covid mjera u Bjelovaru su verbalno napali liječnicu tamošnjeg Županijskog zavoda za javno zdravstva.

"Kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno da je to kazneno djelo za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti", rekli su u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarska policija nakon provedene istrage nije utvrdila kaznenu odgovornost, nego je protiv triju osoba podnijela prekršajne prijave.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo