BEROŠ O DJEVOJČICI KOJU SU 'VOZALI' IZMEĐU BOLNICA: / 'Bilo je nepravilnosti, dvaput je zvala Hitnu pomoć u Velikoj Gorici...'

Image
Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Zahvalio je majci što je rekla da je u izolaciji

27.3.2020.
19:58
Davor Javorović / PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš za N1 je komentirao stanje zaštitne opreme, kao i strahovit rast njene cijene. Ističe kako je istina da je na svjetskom tržištu cijena odletjela u nebo, ali "to nam nije važno sada jer zaštitna oprema spašava živote zdravstvenih djelatnika i bolesnika."

Pošiljka opreme iz Šangaj

"Sada se pojavljuju prekupci i dobavljači koji se vode ekonomskim kriterijima i sada tražimo optimalne načine u komunikaciji premijera s kineskim državnim vrhom da omogućimo optimalnu nabavu opreme.", ističe te dodaje da već u nedjelju očekuju opremu iz Šangaja očekuju u nedjelju. „sva oprema koja je plaćena bit će dostavljena“, uvjerava ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako 91 novozaražena osoba u zadnjih 24 sata jest porast u odnosu na protekle dane, ali i dalje nije znak za uzbunu. Kao moguće razloge navodi aktiviranje mikrožarišta u Biogradu i Zadru, ali da su potres u Zagrebu, kao i topli dani prije potresa mogli utjecati na rast broja zaraženih.

Situacija u Biogradu se prati

Ponovo je opisao i epidemiološke mjere, nakon širenja zaraze iz Specijalne ortopedske bolnice i Biogradu. Pritom ne isključuje strože mjere za to područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOĆE LI BIOGRAD BITI PRVI HRVATSKI GRAD U KARANTENI? /

'Ovo je jedna velika kohorta iz koje epidemija može lako planuti'

Image
HOĆE LI BIOGRAD BITI PRVI HRVATSKI GRAD U KARANTENI? /

'Ovo je jedna velika kohorta iz koje epidemija može lako planuti'

"Od iznimne važnosti je da epidemolozi brzo odrede kontakte i zbog toga je sanirana brzo i situacija u Zadru, a funkcioniranje bolnice nije ugroženo. Epidemološka struka misli da za sada nema potrebe za strožim mjerama u Zadru i Biogradu, ali pratit ćemo situaciju i poduzeti potrebne mjere.", rekao je.

Zahvalio majci

Za slučaj samohrane majke i njezine djevojčice koja je hitno trebala na operaciju kaže da je protokol jasan. Zahvalio se majci što je rekla da je u samoizolaciji, a zatim nastavio što su utvrdili provjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva puta je zvala Hitnu pomoć u Velikoj Gorici, prvi put nisu shvatili da je akutno zbivanje u trbuhu, pregledana je na Rebru (susjed ju je ondje dovezao op.a.) gdje isto nije shvaćeno akutno stanje, ali je u Klaićevoj adekvatno pregledana i operirana i najvažnije je da je adekvatnog kliničkog oporavka. Bilo je određenih nepravilnosti u postupanju, ali upute su jasne i ponovio sam svima da se moraju striktno pridržavati uputa", zaključio je ministar.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo