sve više ih je protiv njega /

Bernardiću voda došla do grla: Zašto ga SDP-ovci nikada nisu prihvatili?

Za svoju lošu sliku u javnosti stalno nalazi druge krivce

16.9.2018.
8:15
VOYO logo

Točno tri tjedna prošlo je otkako se još uvijek aktualni šef oporbe posljednji put ukazao pred kamerama.

"Građani ne mogu više imati povjerenja u ovu Vladu i u Plenkovića jer su oni godinu dana lagali", govorio je Davor Bernardić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pitanje je tko u SDP-u i dalje ima povjerenja u svog vođu - iako je po posljednjim anketama na ljestvici najpozitivnijih političara tek 17. sa svega 0,7 posto, za svoju lošu sliku u javnosti stalno nalazi druge krivce.

"Mi se bavimo rješavanjem problema građana, a ne sami sobom, mada bi neki htjeli da nametnu temu bavljenja samima sobom, ali u meni nemaju sugovornika", kazivao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada je izabran za predsjednika SDP-a o prosincu 2016. odmah je pružio ruku neistomišljenicima.

"Započinjemo novu eru socijaldemokracije u Hrvatskoj. SDP je spreman slušati kritiku, spreman slušati i ono što nam ne ide u prilog i sposobni smo se mijenjati", govorio je Bernardić 11.12.2016. godine.

Promjene, sada se to može reći, nisu išle na bolje. Tweetovi o kiselom zelju, čokoladama i lijepom Zagrebu po kiši malo su kome bili upečatljivi, kao i njegovi spotovi.

"Ova Vlada je izgubila sav politički kredibilitet i vjerodostojnost kod građana, stoga je nužno što prije raspisati izbore", kazivao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom, Davor Bernardić uporno ignorira pozive na izvanredne izbore u SDP-u, iako su brojke neumoljive. Otkako je preuzeo stranku,  njezina se potpora kod građana srozala na samo 18 posto, najniže u posljednjih 15 godina, a još više brine što je razlika između SDP i trećeg Živog zida sa golemih 20 posto pala na manje od pet posto.

"Naravno da neću podnijeti ostavku, imam povjerenje prema članovima koji su me izabrali i apeliram na sve u stranci, sukladno demokratskim procedurama, štitimo SDP, čuvamo socijaldemokraciju i poštujemo statut", govorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su zbog kritiziranja vodstva sa svih funkcija u stranci suspendirana četvorica visokorangiranih članova, a neki su SDP sami odlučili napustiti. Među onima koji su ostali stalno se šuška o potencijalnom nasljedniku ili nasljednici.

"Dokle god postoji većina u Predsjedništvu i u Glavnom odboru da nastavimo ovako kako do sada radimo, ne vidim potrebu da se ističu kandidature jer bi to bilo oštrenje ražnja dok je zec još daleko u šumi", kaže članica predsjedništva SDP-a Biljana Borzan.

A takva u najmanju ruku nestabilna situacija u SDP-u, svjestan je toga i Davor Bernardić, svakako ide na ruku drugoj stran(c)i.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo