ODRŽAO PRESICU / Bernardić kao suncokret: nedavno je pričao kako SDP neće glasati za IK ako uz nju bude ograda, sad te ograde naziva bezvrijednim papirima

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

"Nema nikakvog razloga da je ne podržimo", istaknuo je predsjednik SDP-a

22.3.2018.
12:03
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Vlada u saborsku proceduru uputila zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije, oglasio se i prvi čovjek SDP-a Davor Bernardić.

"SDP će glasati za ratifikaciju Istanbulske konvencije, ovo što su danas predložili je bezvrijedni komad papira kojemu je cilj vratiti izgubljeno povjerenje dijela HDZ-ovih birača", rekao je šef SDP-a, na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvog razloga da je ne podržimo", istaknuo je predsjednik SDP-a.

Podsjetimo, Vlada je uz prijedlog zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije usvojila interpretativnu izjavu u kojoj se navodi da je cilj Konvencije zaštita žena od svih oblika nasilja, da njezine odredbe ne sadrže obvezu uvođenja "rodne ideologije" u hrvatski pravni i obrazovni sustav te da je Konvencija u skladu s ustavnim odredbama, posebno onima o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri u Vladi Andreja Plenkovića redom su u četvrtak dali potporu prihvaćanju prijedloga zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije, a ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić istaknula je da je cilj zaštita žrtve.

Više pogledajte u videoprilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo