BERNARDIĆ GRMIO U SABORU: / 'HDZ-ovci odakle vam novci? Odakle Žalac 36.000 kn za najam automobila kad joj je plaća 20.000?'

Image
Foto: Robert Anić / PIXSELL

'Nekidan smo uspjeli pročitati da vam je Zdravko Mamić dao milijun eura u crne fondova. Jesu li to ti novci? Otkud vam novci? Otkud novac ministrici Žalac koja mjesečno plaća najam automobila 36.

20.3.2019.
14:44
Robert Anić / PIXSELL
VOYO logo

Uoči saborske rasprave o konačnom prijedlogu zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma Klub zastupnika Mosta zatražio je u srijedu stanku zbog zahtjeva za tumačenjem saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav jesu li ispunjeni uvjeti za raspravu s obzirom na povratno djelovanje pojedinih odredbi tog zakona.

"Jasno je koja je namjera Ministarstva uprave i ministra Lovre Kuščevića, prvi cilj je onemogućiti referendum a drugi cilj povećati iznos koji bi HDZ trebao potrošiti na europskim izborima. Zato se krši procedura, zato se ide mimo svih pravila", ustvrdio je Nikola Grmoja (Most).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jesu li to pare od Zdravka Mamića?'

Tijekom rasprave posebno je grmio šef SDP-a Davor Bernardić koji je HDZ-ovce upitao koji im je motiv dizanja troškova kampanje za europske izbore s 1,5 na 4 milijuna kuna.

"Otkud vam novci? Otkud vam pare? Jel možda iz crnih fondova? Nekidan smo uspjeli pročitati da vam je Zdravko Mamić dao milijun eura u crne fondova. Jesu li to ti novci? Otkud vam novci? Otkud novac ministrici Žalac koja mjesečno plaća najam automobila 36.000 kuna, a plaća joj je 20.000 kuna? Otkud vam pare? Uvijek kad je u vašoj režiji, svako malo se dogodi da nestane novac. Pa što se tiče referednuma, kako ne bi nestali i listići? Zato pred ovakvog HDZ-a treba rigorozna kontrola i glasačkih i referendumskih listića", zborio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ: Više novca da bi se građani više uključili u europske izbore

Vladajući su odbacili da je prekršen Poslovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se ovdje koristi medijska pozornost kako bi se plasirane teze koje ne stoje", kazao je Tomislav Sokol (HDZ) istaknuvši da se povećanjem sredstava za kampanju želi potaknuti građane na veće uključivanje u europske izbore. Odbacio je i da se zakonom žele ograničiti referendumi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo