Berlusconi će Jacu šarmirati u milijunskoj vili

7.2.2010.
21:26
VOYO logo

Nema sumnje da će Silvio Berlusconi hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, uz vođenje ozbiljnih razgovora pokušati i šarmirati. Moguće je da će i zbog svog macho pristupa, osvajajući još jednu damu, ponovo javnost uveseliti novim gafovima.

Ono što je sigurno je da će najmoćniji Talijan hrvatsku premijerku ugostiti u vili San Martino u mjestu Arcoreu. Riječ je o jednoj od najljepših i najluksuznijih vila na tim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvena kao Berlusconijeva vila građevina nosi naziv San Martino po prostoru na kojem je bio benediktinski samostan i polovicom 18 stoljeća je grofovska obitelj Giulini je izgradila vilu, odnosno golemu građevinu u obliku slova U kakva je bila tadašnja urbanistika.

Na preporuku svog odvjetnika Berlusconi je kao mladi poduzetnik vilu kupio još 1974. godine. Premda je tadašnja katastarska vrijednost vile iznosila čak 1,7 milijardi tadašnjih lira, načinjen je sporazum kojim ju je Berlusconi trebao kupiti za samo 500 milijuna lira, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlusconi se uselio u vilu 1974., ali mu je Previti sugerirao da vlasništvo u katastru preuzme tek 1980. kako bi se izbjeglo plaćati neke poreze nad vlasništvom nekretnine.

Dogovor je bio da Berlusconi isplati 500 milijuna lira u ratama, a jedan dio u dionicama njegove tvrtke Edilnord, s kojom je planirao graditi Milano 2. Kasnije je Berlusconi otkupio te dionice, ali na kraju ipak za golemu imovinu nije platio 500 milijuna lira, već samo 250 ili oko 125.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo