OPORBA TRAŽI IZVANREDNU SJEDNICU SABORA / Benčić: 'Jandroković nas je odbio, kontaktirat ćemo predsjednika Milanovića. Njega ne mogu odbiti'

'HDZ želi staviti pod tepih ovu aferu, ali to neće uspjeti. Mi ćemo tražiti da se provedu istrage, ali tražimo i od predsjednika RH da iskoristi ovlasti i traži izvanrednu sjednicu Sabora'., kazala je Benčić

11.7.2023.
17:25
VOYO logo

Afera s HEP-ovom jeftinom preprodajom skupog plina iz dana u dan se širi. USKOK-ovi istražitelji od ponedjeljka navečer u sjedištu HEP-a navodno 'češljaju' dokumentaciju o tome. Ne miruju ni novinari. Nacional je objavio dopise iz kojih je vidljivo da je Uprava HEP-a u veljači ukazivala na stvaranje viškova plina. Danas.hr objavio je, pak, dokument kojim je HEP u travnju Vladi najavio da će viškove iskoristiti ili prodati po tržišnim cijenama

O svemu tome u RTL-u Danas govorila je saborska zastupnica stranke Možemo, Sandra Benčić, kazavši da oporba traži sazivanje izvanredne sjednice Sabora koja bi kmala dvije točeke dnevnog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOGA SMIJENITI, PITANJE JE SAD... /

Zbog afere s plinom, netko će sigurno 'odletjeti': Analitičar otkriva tko je u ovom trenutku bitniji premijeru

Image
KOGA SMIJENITI, PITANJE JE SAD... /

Zbog afere s plinom, netko će sigurno 'odletjeti': Analitičar otkriva tko je u ovom trenutku bitniji premijeru

'HDZ želi ovu aferu staviti pod tepih'

''Jedna je plinska afera i odgovornost svih uključenih, a druga da se plinska afera događa u kontekstu potpunog zastoja pravosuđa zbog dugotrajnog štrajka što čini izvanredne okolnosti. Želim napomenuti da građani gledaju sukob, mogli bi reći i rat različitih interesnih skupina unutar HDZ-a i to na način da se kao obično ratuje oko privatnih interesa, a pritom su žrtve građani RH i svi koji živimo ovdje i koji ćemo plaćati ovu štetu'', kazala je Benčić.

Benčić je rekla da je predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković odbio sazvati izvanrednu sjednicu, ali je napomenula da on nije jedini koji to može učiniti. Tu ovlast ima i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To što je odbio govori da HDZ želi staviti pod tepih ovu aferu, ali to neće uspjeti. Mi ćemo ovu temu držati, tražiti da se provedu istrage, ali tražimo i od predsjednika RH da iskoristi ovlasti i traži izvanrednu sjednicu'', kazala je.

Sabor i Vlada ne mogu odbiti predsjednika RH

Na pitanje je li netko iz oporbe već kontaktirao Milanovića tim povodom, Benčić je rekal da ''postoji određeni dogovor da ga se kontaktira oko toga''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To Sabor niti Vlada ne mogu odbiti, za razliku od oporbe koju mogu odbiti. I već su odbili. Zbog toga jer žele sakriti činjenicu da je premijer izravno odgovoran za ovu aferu'', ustvrdila je.

Konkretno je upitana je li njezina stranka kontaktirala Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naš klub ne, ali zadužili smo druge ljude unutar opozicije da budu ti koji će ga kontaktirati'', rekla je Benčić za RTL Danas.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo