USKOK PROVODI IZVIDE / Prebjegao u Bandićev klub: Jedna Madjerova kći radi u Gradskoj upravi, a druga u ZET-u

Po dovršetku izvida odnosno provjera konkretne prijave, znat će se ima li elemenata kaznenog djela

4.1.2019.
15:41
VOYO logo

U saborski klub Milana Bandića prešao je oporbeni HSS-ovac Mladen Madjer.

O novoj akviziciji Milana Bandića govorio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je prelazak Madjera u novi Klub prijavio USKOK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijavio sam to još prošli tjedan kad su počela nagađanja. Zvao sam ga, počeo je mucati... Odmah mi je bilo jasno što se događa. Više preventivno sam upozorio nadležne institucije da će se dogoditi kazneno djelo", kazao je Beljak u RTL-u Danas.

Na naš upit da li USKOK postupa po prijavi, glasnogovornik Vuk Đuričić je za Vijesti.hr kazao: 'U predmetnom slučaju se provode izvidi, ali sukladno zakonskim odredbama tajni, ne dajemo informacije.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, to znači da USKOK postupa po prijavi i provjerava prijavu. Po dovršetku izvida odnosno provjera konkretne prijave, znat će se ima li elemenata kaznenog djela.

Madjerova kći zaposlena u gradskoj upravi

Kći Mladena Madjera, saborskog zastupnika HSS-a, koji je jučer objavio da prelazi u klub Milana Bandića, od nedavno je zaposlena u upravi Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tajana Šimunić raspoređena je, na neodređeno vrijeme, s danom 1.10.2018., na radno mjesto viši stručni suradnik za Centralni registar ljudskih resursa Grada", potvrdili su iz stručne službe grada Zagreba. 

Inače, to je i sam šef HSS-a Krešo Beljak u četvrtak dao naslutiti u razgovoru za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ima koliko-toliko šanse za budućnost Hrvatske, nadam se da će institucije to istražiti jer ovdje se ne radi o politici ili zbrinjavanju njegove kćeri, što je vjerojatno bilo legalno izvedeno, nego se ovdje radi o tome da je čovjek rekao da mora razmišljati o sebi i svojoj budućnosti. Što to znači nego vreća novaca", rekao je Beljak.

On međutim smatra da razlog Madjerova prelaska ne leiu u novom poslu njegove kćeri, nego nečem puno "većem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Ako se zaposlila, zaposlila se putem javnog natječaja i to razlog ne može biti. Između ostalog, radi se o punoljetnoj osobi. Mislim da se ovdje radi o puno težem kaznenom djelu i puno više novaca."

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, ona nije jedina članica obitelji Madjer koja radi u gradskim tijelima. Lana Madjer, druga kći saborskog zastupnika Madjera, je zaposlena u ZET-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo