UDAR S TWITTERA / Beljak pozvao na 'revoluciju' kako bi se maknulo HDZ s vlasti; HDZ: 'Zaključajte aute!'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

HDZ je na društvenim mrežama otvorio bojno polje, ali reakciji korisnika koja je uslijedila nisu se nadali. Odgovor HSS-a ih je 'pokopao'

6.12.2018.
17:36
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao ranije danas na 'revoluciju' kako bi se HDZ maknulo s vlasti, na društvenim mrežama oglasili su se iz HDZ-a. 

''Krešo Beljak pozvao na revoluciju! Pozivamo građane da dobro zaključaju svoje automobile'', napisao je HDZ na svojem Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Beljak je poziv na 'revoluciju' iznio jutros objašnjavajući novinarima zašto oporbe jutros nije bilo u Saboru: ''Predložio sam da se revolucionarnim metodama počne mijenjati društvo, to vam je razlog zašto nas nije bilo u Saboru. Moramo provesti, pod navodnike, revoluciju kako bi maknuli HDZ s vlasti, to nam je cilj. Ako netko misli da će HDZ saslušati raspravu oko poljoprivrede, mirovinske reforme ili bilo čega drugog, vara se''.

Činjenicu da je Krešo Beljak 1999. pravomoćno osuđen zbog teške provale u četiri automobila, njegovi politički protivnici, ali i neki analitičari često koriste kada nastoje diskreditirati Beljaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On sam tu epizodu iz prošlosti ne negira i u nekoliko je istupa komentirao, kako je sam kazao - tu 'glupost'. 

''Napravio sam glupost kad sam bio mlađi, prije i poslije nikad nisam napravio prekršaj. To je pogreška na kojoj sam naučio da da ne radim gluposti. Sad više ni prometni prekršaj ne pomišljam napraviti'', rekao je Beljak svojedobno za Express.

''Otvarali smo aute kovanicom od 50 lipa. Prijatelj je rekao da to može, ja nisam vjerovao. Otvorili smo ih 30-ak. Nismo provaljivali. Samo smo ih otvarali, nismo ništa uzimali'', kazao je gostujući u Nedjeljom u 2 Beljak koji je zbog toga dobio osam mjeseci uvjetno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otad se, kaže, nije napio, a počeo je i birati s kim će se družiti te je poručio: ''Ne ponosim se time, ali to me cijepilo protiv budućih gluposti''.

A sudeći prema komentarima korisnika i korisnica Twittera, čini se da je HDZ ovom objavom taj koji je napravio glupost - donosimo dosadašnje reakcije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Koliko vam se tresu gaće od 0-Krešo Beljak da ste mu posvetili tvit?''

''Od koga je komentar nije čudno, ali što je previše, previše je!''

''Dokle ovako @AndrejPlenkovic zar zaista ne postoji bolji oblik komunikacije prema neistomišljenicima?''

''Građani čuvajte svoje organe, bubrege jetre krv HDZ je sve ostalo već uzeo. Uvodi porez na nekretnine, a zdravstveni program će se zvati: Ako se razbolite - Umrite Brzo''

''HDZ001 ...kada nestanu argumenti za normalnu komunikaciju onda se pribjegava komunikaciji vrijeđanja....''

Niti na odgovor Beljakova HSS-a nije dugo trebalo čekati, HDZ-u su na Twitteru poručili: ''Zahvalni smo što HDZ radi reklamu predsjedniku Beljaku s obzirom na to da su nam i dalje dužni 700.000 kuna. Budući da je poznato da HDZ voli tuđi novac, i ovakvu reklamu smo spremni prihvatiti kao refundaciju manjeg dijela tog iznosa. Hvala, Uprava."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No rasprava tu nije stala. "Hvala na interesu, jeste li nabavili montirače i odvijače za revoluciju?" - napisali su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo