izbori za europski parlament / Beljak o udruživanju s GLAS-om i IDS-om: 'Zbog ove potencijalne koalicije najviše je u panici HDZ'

'Nakon što je SDP odlučio ići samostalno, bila je opcija da idemo samostalno ili da budemo dio pobjedničke ekipe'

28.10.2018.
18:45
VOYO logo

Hrvatska seljačka stranka potvrdila je informaciju da su odlučili s Glasom i IDS-om započeti pregovore o sklapanju koalicije za izbore za Europski parlament. U RTL-u Danas reporter Petar Panjkota razgovarao je sa šefom HSS-a Krešom Beljakom o novoj koaliciji. 

"Bila je to logična odluka nakon cijelog niza stvari koje su se događale u zadnjih godinu dana. Nakon što je SDP odlučio ići samostalno, bila je opcija da idemo samostalno ili da budemo dio pobjedničke ekipe. HSS će s GLAS-om i IDS-om biti pravi dobitnik tih izbora", tvrdi Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje dogovara li se koalicija zbog ideološke sličnosti sa GLAS-om i IDS-om ili zbog rasula SDP-a, Beljak je odgovorio kako je uvjeren da HSS s ostalim strankama u Hrvatskoj može bolje.

"Ja se nadam da će se SDP izvuć. Mi u HSS-u i kolege iz IDS-a i GLAS-a računamo na jaki SDP koji je potreban Hrvatskoj i nadam se da će nesuglasice riješiti. Progresivna Hrvatska birači nemajuu ovom trenutku vremena čekati i mi smo tu da čuvamo mjesto dok SDP ne ojača", kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak nije htio komentirati trebali Bernardić dati ostavku da bi se situacija popravila, no tvrdi kako ga zanima samo HSS i Hrvatska. "Siguran sam da ćemo s SDP-om surađivati u budućosti, na ovim izborima za Europski parlametn surađivat ćemo s IDS-om, GLAS-om i manjim strankama", kazao je.

"Zbog ove potencijalne koalicije najviše je u panici HDZ, to sam siguran", zaključio je Beljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo