IPAK NIJE MRŽNJA / Auto zagrebačkih registracija 'stradao' u Splitu, otkriveno od čega: 'Kad sam vidio o čemu se radi...'

Image
Foto: Milan Šabić/Pixsell

Vlasnik auta zagrebačkih tablica razbijenog u Splitu mislio je da se radi o mržnji, ali ipak se radi o nezgodi

8.7.2021.
16:24
Milan Šabić/Pixsell
VOYO logo

Prije nekoliko dana medijima se proširio slučaj muškarca na čijem je automobilu zagrebačkih registracija u Splitu netko razbio prozor. No, čini se da povod svemu nije bila mržnja, kako je mislio vlasnik automobila, već jedna slučajna nezgoda.

"Kada sam vidio tu priču i da je na parkingu u centru grada, rekao sam da se nema raditi o čemu nego o tome da je bejzbol loptica 'kriva' za događaj. Pitao sam policiju gdje se to dogodilo i kada su mi rekli da je bilo na Starom placu, zvao sam svoje momke koji su rekli da su trenirali. Rekli su mi da je sigurno četiri-pet baluna preletjelo preko ograde. Rekli su i da je nešto bubnilo, ali nisu obraćali pažnju jer im se nitko nije ni javljao da su nešto razbili", rekao je za Dalmaciju Danas tajnik bejzbol kluba Nada, Sergije Vujnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspio je kontaktirati vlasnika razbijenog auta, Filipa Mateja, koji ne živi u Zagrebu, već u Velikoj Gorici. "Rekao je da se odmah javio momku na kućici, koji mu je kazao da mu je najvjerojatnije staklo razbila bejzbol loptica. Policija je došla tamo i momci su rekli da vjerojatno jesu. Utvrdili smo da se poklapa sve i da nema što drugo biti", objasnio je Vujnović i dodao:

"Ključ cijele priče je da smo se svi skupa potrudili da dokažemo da nema nikakve veze s mržnjom i da je to bila samo sportska nezgoda. Moglo se dogoditi da pogodi bilo koje drugo vozilo na parkingu. Uložili smo maksimalni napor da to izvedemo na čistac jer sam odmah znao o čemu se radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Filip Matej je zadovoljan raspletom zbivanja. "Drago mi je što je došlo do ovoga i da se radi samo o nezgodi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo