Bećković: Kavaljerski smo dali Kosovo

„Kosovo nema cenu, ono se može samo džabe dati“

23.4.2013.
16:05
VOYO logo

Akademik Matija Bećković smatra da Kosovo nema cenu i da se može samo džabe dati, što je Srbija i učinila, pokazujući 'retko kavaljerstvo'.

- Kosovo nema cenu i, prema tome, ono se može samo dati džabe, što je istovremeno primer nezapamćen u istoriji. To je tako retko kavaljerstvo u današnjem svetu, a to smo mi učinili i ući ćemo u istoriju po toj galantnosti - rekao je Bećković u izjavi za Tanjug na današnjoj promociji nove knjige režisera Emira Kusturice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bećković nije želeo da komentariše šta će dogovor o predlogu sporazuma između Beograda i Prištine, koji je potpisan u Briselu, značiti za Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Da li je sporazum dobar za Srbe na Kosovu najbolje su rekli Srbi na Kosovu. Ne bih u njihovo ime ocenjivao kakav je taj sporazum - dodao je književnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentariše činjenicu da se "odbrana Kosova sprovodi samo iz Beograda", Bećković je istakao da se ono u Beogradu samo predaje.

- To je pitanje za medije koji to tako prikazuju. Bojim se da niste imali nijednu sliku šta se dešava u Srbiji. Vi mislite da se Kosovo brani samo u Beogradu, a ja mislim da se ono u Beogradu jedino predaje i da to nije ni u jednom gradu slučaj - naglasio je Bećković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Medija Centar Beograd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo