Bebić: Ne bi bila tragedija da HDZ izgubi izbore

25.9.2011.
17:54
VOYO logo

Kako je objasnio Bebić, u HDZ-u nemaju "traumu od crvenih", kako je to sročio voditelj Stanković, već imaju "stanovita iskustva". A ta iskustva pamte iz 2000. godine, kad je pobjedom koalicijske vlade predvođene SDP-om došlo do revanšizma, kazao je Bebić, te su Narodne novine bile pune rješenja o prestanku dužnosti pojedinih dužnosnika.

I njemu je bilo lijepo u Jugoslaviji

Na pitanja o tome što on sam misli o komunizmu, odnosno godinama provedenim u Komunističkoj partiji, Bebić je kazao da je sve iluzije izgubio nakon 1969. godine, kada je vlakom prošao Kijev i Moskvu i utvrdio da je to veliki zatvor. Na pitanje kako je onda nakon 1969. dobio visoke funkcije, Bebić je kazao kako je želio "barem malim zrncem to bude podnošljivije za naše ljude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nas je ipak bilo nešto drugačije nego u SSSR-u... U nas si mogao putovati, imati zemlju, raditi u Njemačkoj... Ne možemo ne reći da su mnogi bili zadovoljni, i meni je lijepo bilo", kazao je Bebić dodavši kako misli da mu je iz socijalizma ostao princip socijalne politike.

Kampanja protiv HDZ-a

Što se tiče HDZ-a, Bebić je kazao kako se neće ispričavati za nešto što nije dokazano, te se ogradio od svih slučajeva dok institucije ne donesu svoj pravorijek. "Neću se unaprijed ispričavati ma što se kasnije dokazalo", kazao je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako se protiv HDZ-a u medijim provodi kampanja: "Mislim da je kampanja selektivna i da u društvu ima daleko većih problema od HDZ-a".

Sanader će mu, bez obzira ne presudu, ostati prijatelj

O prijateljstvu s Ivom Sanaderom je Bebić kazao kako je ono započelo još 1992. godine, i da se tog prijateljstva ne odriče. Pojasnio je da je filozofija prijateljstva, po njemu, sadržana u mudrosti da su prijatelji oni koji imaju razumijevanja kad ste u teškim okolnostima, i da je prijatelj onaj koji može podnositi vaš uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inzistiranje voditelja hoće li imati lopova za prijatelja ako sud odluči da Sanader jest kriv za kriminal koji mu se stavlja na teret, Bebić je rekao da će bivši premijer ostati njegov prijatelj. Dodao je i da ga ne posjećuje u zatvoru, ali se čuje s njegovom obitelji, a Sanadera je čuo prije otprilike mjesec dana.

Govorio je i o prijateljstvu s Vladimirom Šeksom, prijateljstvu koje, kako se izrazio, ima svoje uspone i padove, te je rekao da će o tome pisati u svojim memoarima koje je već započeo, pripremajući se za mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije tragedija ako Milanović bude premijer

Na pitanje što misli o tome da Zoran Milanović postane premijer, Bebić je kazao kako nije prorok i ne može procijeniti kakav bi Milanović mogao biti na vlasti, ali je kazao kako ne bi bila tragedija da HDZ izgubi izbore.

"Meni tragedija nije ni kada neka potpuno nekompetentna osoba dođe za premijera. To će biti jedna žalost, ali ćemo ju ispraviti. Mi Hrvatsku ne možemo mijenjati u 24 sata", kazao je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je i kritičan prema svojoj stranci rekavši da je za gospodarsku krizu djelomično kriva svjetska kriza, a djelomično nedovoljno brzo reagiranje na početku krize.

Vezani članci:

arti-201109140289006 arti-201109140029006 arti-201109120865006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo