Beba rođena sa zubom odmah morala zubaru

Tek rođenoj djevojčici iz Vuglovca, nedaleko Ivanca, koja se još nalazila u inkubatoru izrastao je zub koji je odmah morala izvaditi.

22.4.2010.
21:05
VOYO logo

Ema Ernoić, beba iz Vuglovca kod Ivanca, ovih je dana postala pravo medicinsko čudo jer joj je nakon rođenja kao nedonoščetu u inkubatoru izrastao zub!

Varaždinski oralni kirurg dr. Damir Roki, koji je neočekivano izrasli zub izvadio bez velikih poteškoća, kaže kako mu je to prvi takav slučaj u 20-godišnjoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam doživio ništa slično. Na dvije do tri tisuće rođenih beba jednoj bebi se može dogoditi nešto takvo, ali na ovom području to dosad nije zabilježeno", kazao je dr. Roki koji je ujedno pojasnio kako se takav predmliječni zub u medicini naziva još i 'caklinsko zvono'.

Djevojčici, koja tijekom zahvata nije ni zaplakala, zub je morao ukloniti jer je postojala opasnost od gušenja u slučaju da ispadne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubom su bili iznenađeni i djevojčicini roditelji Maja i Miro Ernoić.

"Čitala sam da je moguće rođenje beba sa zubima, ali nikad nisam čula da se nešto takvo dogodilo. Najmanje od svega sam očekivala da će Ema biti prva takva djevojčica kod nas", izjavila je Emina majka za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo