čestitamo! / Beba Hana je prva Karlovčanka rođena u 2019! Sretna joj Nova godina, ali i sve koje će uslijediti

Image
Foto: KAportal

Hana je rođena u 9.48 sati, teška je 3 kg i dugačka 48cm

1.1.2019.
20:13
KAportal
VOYO logo

Carskim rezom u Općoj bolnici Karlovac na svijet je došla Hana Bakšić, prva beba rođena u Karlovačkoj županiji u 2019. godini. Šef Službe za ginekologiju i opstetriciju dr. Željko Štajcer kaže kako su majka Barbara i njezina beba dobro. Hana je rođena u 9.48 sati, teška je 3 kg i dugačka 48cm.

Nemoguće je i u ovako lijepim trenucima izbjeći demografsku katastrofu koja je Hrvatsku pogodila posljednjih nekoliko godina. Brojke koje je iznio dr. Štajcer su zabrinjavajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U 2018. godini smo imali 825 poroda, što je za dva poroda manje u odnosu na 2017. godinu, što znači da imamo stagnaciju na vrlo niskoj granici u zadnje dvije godine. Trend pada broja poroda je konstantan, 2012. godine smo imali 992 poroda i praktički preko 1000 djece. Ovo je jako veliki pad u samo sedam godina – rekao je dr. Štajcer.

Osim njega, majku je obišao i ravnatelj Bolnice dr. Ervin Jančić te karlovački gradonačelnik Damir Mandić, koji je ovom prilikom majci čestitao na prinovi a osoblju karlovačke bolnice zahvalio na brizi koju vode za svoje pacijente tijekom cijele godine. Govoreći o crnim statistikama kazao je kako je u Hrvatskoj očito da je za roditeljstvo potrebna veća razina hrabrosti, ali i da sve institucije moraju stvoriti uvjete kako ekonomski razlozi ne bi bili presudni za roditeljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitari nisu u posjet majci i njenoj bebi došli praznih ruku, gradonačelnik Mandić uručio joj je poklone u ime Grada Karlovca, a ravnatelj Jančić u ime predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo