BAUK O REFORMI TERITORIJALNOG USTROJA: / 'S HDZ-om smanjivanja broja županija nema'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

"Da se pita HDZ, u ovom stoljeću ne bi se ništa promijenilo.

28.4.2016.
10:19
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Bauk je, govoreći o Vladinim reformskim mjerama, kazao kako je skeptičan i da ne očekuje ništa bitno drukčije od onoga što je bivša vlada na čelu sa SDP-om radila.

Image
VLADA SUTRA DONOSI PROGRAM REFORMI: /

'Neće biti lake, ali će biti fer. Njima želimo slomiti javni dug'

Image
VLADA SUTRA DONOSI PROGRAM REFORMI: /

'Neće biti lake, ali će biti fer. Njima želimo slomiti javni dug'

"Ne znam što su birači Mosta uopće očekivali"

Podsjetio je kako se mogućnost smanjivanja broja županija otvorila tijekom poslijeizbornih pregovora SDP-a i Mosta, ali da je Most izabrao HDZ koji to ne želi provesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ ima puno više župana i ljudi u tijelima županija, i nekoliko županija u kojima su neprekidno na vlasti. Promjena tog stanja mnogo bi veću glavobolju donijela HDZ-u nego nama", kazao je Bauk.

O odnosu Mosta i HDZ-a kaže da mu nije jasno što su birači Mosta uopće očekivali, ali je jasno da su razočarani, naročito zbog predizbornog obećanja Bože Petrova da "neće niti s jednima, niti s drugima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas imamo hibrid nečega s nestranačkim premijerom bez političke podrške bilo koje stranke koja je sudjelovala na izborima, te dva potpredsjednika Vlade koji se jasno svjetonazorski ne slažu - mislim da to još nije zabilježeno i tko zna kako će to završiti. Vlast radi vlasti nije rješenje", kaže Bauk.

"HDZ je naviknuo vladati kao gazda"

Osvrnuo se i na moguće preslagivanje među vladajućima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ nije naviknuo drukčije vladati nego da bude gazda, i sada kroz razna zaobilaženja nastoji tako i dalje raditi i slati poruke preko raznih posrednika. Što se tiče odnosa MOST-a i SDP-a, razgovori su uvijek mogući, ali rezultat je daleko od neizvjesnosti. Vidjet ćemo kamo će nas dovesti pusto razgovaranje. SDP je opozicija, a HDZ, MOST i partneri su vlast i neka se tako ponašaju, ili idemo na nove izbore. HDZ je u startu žrtvovao pješaka da bi spasio kralja pa ćemo vidjeti kako će to završiti", kazao je.

Pripomenuo je kako premijer Orešković ne može i neće dobiti podršku SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo