promijenio tri odijela / 'Batman Bandić' je u jednom danu obišao 20 mjesta, a naša reporterka koja ga je pratila još uvijek ima podočnjake

Da je apsolutno sve otvoreno u borbi za Zagreb, i svaki glas može biti presudan, svjesni su to u oba protivnička stožera i zato s kampanjom melju od jutra do noći. U taj žrvanj ubacili smo i našu reporterku Leonu Šiljeg koja je jedan dan provela s Bandićem

1.6.2017.
22:08
VOYO logo

'Milan Bandić - Batman' ima ovakav tempo: dan započinje u 6 ujutro liječničkim pregledom, a onda luduje do 11 navečer. U jednom danu obišao je 20 mjesta, promijenio 3 odjela, dvije glasnogovornice, Leona Šiljeg koja ga je pratila još uvijek ima podočnjake. ....

Ovo je jedan radni dan gradonačelnika Milana Bandića - koji, kaže, nije dan u kampanji.

"Ja mislim da ćete vi jednog dana odahnuti kad ja odem. Da ćete reći: Ona je budala otišla, doći će netko normalan tko će doći oko 9", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uredu je točno u 6. Svaki potpisani dokument pomno nadgleda Rudi. Zbog problema s glasnicama i sinusima svako jutro gradonačelnik inhalira i pije vitaminski miks.

06:30 je na otvaranju radova u Bencekovičevoj... pola sata kasnije na sanaciji kolnika u Ježdovečkoj. Koliko je početaka radova u mandatima otvorio, kaže ni sam ne zna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednom bi netko mogao napisati diplomski rad o tomu. Ima vremena. Nisam ja još bacio koplje u trnje. Brojat ćemo za 6-7 godina", dodaje.

Svakog jutra broji kave - do treće. I dalje ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Lučkog do Mirogoja - 18 kilometara plus jutarnja gužva. Mi kasnimo, ali on ne. A onda jedan, dva, tri, četiri položena vijenca povodom dana grada Zagreba i jurnjava prema Velesajmu. 

Promijenio je automobil, vozača,  ostao u odjelu. Otvorio sajam, održao govor i u petoj brzini dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Remetincu je, kaže, mirno spavao. "Pa šta vi mislite da sam ja uzeo kunu ili lipu od nekoga da bi me pustili iz Remetinca? Zapeli su me da bi tražili dokaze, kad ih nije bilo ja sam morao izići", poručio je.

Nekoliko dana do II. kruga izbora Bandić popravlja i rupe na Trgu. "To sam ja jučer vidio i zvao ih", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo ga upitali gdje bi prvo odveo ljude da je turistički vodič po gradu, on je spremno odgovorio: "Sad vi očekujete od mene da ja kažem na fontane, ali ne bi na fontane, odveo bi ih lijepo na Palainovku. Popio kavu ili na Rokov perivoj gdje sam ja ljubovao prije 30 godina da se oni male ljude, malo romantike", kaže Bandić. 

Tek je 10, a iza njega je pola radnog dana. Ali kad ga zovu - ništa ne odbija, pa otvara turističke linije i autobusne i tramvajske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono čim sam najviše razočaran i smatram svojim najvećim neuspjehom što nisam na svoje suradnike uspio prenijeti te pozitivne emocije za Zagrebom ni 33%. Da nisam gradonačelnik, bio bih taksist. Zato što znam svaku ulicu zagrebačku. Ne bi mi trebala Monika", otkriva.

U gužvi kroz koju je prošao, presvukao se nekoliko puta nije zaboravio crvene ruže za predsjednicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan natrpan kao soba za kolegij u kojem se planira i dan nakon izbora.

Maturalni rad pisao je iz hrvatskog, pa ne čudi što je neplanirano stigao i na prvu klapu Gričke vještice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, spava pod tušem, jer nekad ne stigne, ali šahovske poteze 10 sati nakon buđenja vuče promišljeno.

Na Goljaku je pronašo curu za Rudija, vidio kakva je umjetna trava u Trnju i je li zelenija u susjedovu vrtu ili njegovu na Savici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kampanja je 365 dana 16 sati, 17 godina. Ja ne razumijem šta je predizborna kampanja, ja znam što znači rad.Pred kraj dana - povratak u centar u kojem je bio prije osam sati", kaže. 

Već vidno umoran, ali bez predaje - 19:30 nakon punih 14 sati naš radni dan je gotovo. On će sudjelovati u procesiji, družiti se s biskupima, ići na slavlje rođenja sina jedne zagrebačke obitelji i na kraju predstaviti jednu vinsku etiketu. Njegov dan bit će gotov oko 23:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo

Još iz rubrike