'TO NIJE U REDU' / Banožić 'udario' po Milanoviću: 'Ima ozbiljan problem. Mislim da on ima neku svoju osobnu frustraciju prema tim ljudima'

Image
Foto: MORH

Prisjećajući se 46 ubijenih mještana Berka, Banožić, koji je ondje bio i kao izaslanik predsjednika Vlade, rekao je: 'Nikada nećemo zaboraviti značaj i dovoljno puta izreći zahvalu hrvatskim braniteljima za stvaranje moderne hrvatske države u kakvoj danas živimo'

2.9.2023.
13:38
MORH
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u subotu na obilježavanju Dana stradanja mještana Berka u Domovinskom ratu te poručio da Hrvatska vojska ne zaboravlja žrtve Domovinskog rata, a za predsjedniku Milanovića je na temu imenovanja u Inspektoratu obrane rekao da "ima problem" .

"Milanović ima ozbiljan problem kod imenovanja ljudi koji su mladi otišli u Domovinski rat, ostali u sustavu Hrvatske vojske, školovali se u sustavu HV-a i danas se nalaze u činu generala. Mislim da on ima neku svoju osobnu frustraciju prema tim ljudima i nije u redu da ju ispoljava na ovakav način", rekao je Banožić na upit novinara na temu imenovanja u Inspektoratu obrane, a koje je jučer problematizirao predsjednik Republike Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 55 milijuna eura iz EU fondova

Prisjećajući se 46 ubijenih mještana Berka, Banožić, koji je ondje bio i kao izaslanik predsjednika Vlade, rekao je: "Nikada nećemo zaboraviti značaj i dovoljno puta izreći zahvalu hrvatskim braniteljima za stvaranje moderne hrvatske države u kakvoj danas živimo".

Iz MORH-a je priopćeno i da je podsjetio na velike gubitke i štetu koju je Vukovarsko-srijemska županija pretrpjela za vrijeme Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedan od razloga zašto ova Vlada pruža sustavnu podršku na projektima regionalnog razvoja, ulaganja u infrastrukturu, poduzetništva, poljoprivrede, zaštite okoliša, zdravstva, socijalne skrbi i drugo", rekao je ministar izdvojivši najveću podršku u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

„Ostvarena vrijednost projekata iznosi gotovo tri milijarde eura, a za Vukovarsko-srijemsku županiju iznosi 650 milijuna eura“, istaknuo je te dodao da je samo iz fondova Europske unije, Vukovarsko-srijemska županija osigurala više od 550 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekanić: Nećemo posustati u pronalasku nestalih mještana

Svoje napore, rekao je, nastavit će ulagati i za pronalazak nestalih za vrijeme Domovinskog rata te će se beskompromisno zalagati za prenošenje istine o Domovinskom ratu generacijama koje ostaju, a naglasio je i da Hrvatska vojska, baš kao što je to činila i za vrijeme Domovinskog rata, "snažno stoji uz svoju Slavoniju, što se dokazalo i tijekom sanacije posljedica olujnih nevremena, kada je bila angažirana i na području Općine Tompojevci".

Župan vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić istaknuo je da Vukovarsko-srijemska županija nikada neće posustati u pronalasku nestalih mještana Berka te da se nikada neće umoriti u prenošenju istine i događaja na području Berka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnik u Hrvatskom saboru Mladen Karlić poručio je da su uloga hrvatskih branitelja, vjera i ljubav prema Domovini bili prevaga u stvaranju hrvatske države u kojoj danas slobodno živimo.

U sklopu obilježavanja Dana stradanja mještana Berka održana je misa zadušnica za sve poginule mještane Berka u Domovinsku ratu u crkvi Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja u Berku te su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo