'službene ponude nema' / Banožić: Informacija o ponudi rabljenih američkih F-16 je neozbiljna i dezinformira javnost

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Rok za ponude je do 9. rujna

2.9.2020.
14:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Mnistar obrane Mario Banožić komentirao je u srijedu objavu informacije na portalu Obris.org o navodno pristigloj ponudi Hrvatskoj za rabljene F-16 koje je poslala američka tvrtka "ProAeronautics". Banožić kaže da se radi o neozbiljnoj ponudi i objavi koja je dezinformirala javnost.

"Već sam objašnjavao da će se ponude znati 9. rujna. Dakle, službene ponude nema. Ponude se dostavljaju točno određenog datuma u točno određenom vremenu, a među tim ponudama su SAD s novim F-16, Švedska, odnosno novi Gripen, a imamo i ponudu za rabljene europske Eurofightere od Italije i francuske Rafale, te rabljene zrakoplove F-16 koji dolaze iz Izraela, Grčke i Norveške. Ja tu ne vidim nigdje nikakvu tvrtku koja dolazi iz Amerike i nudi polovne F-16", rekao je Banožić..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, niti nam tu odgovara datum, niti ponuđač, niti je to nekakva ponuda koja je obvezujuća. Sama činjenica da je jedna takva ponuda objavljena, po meni je neozbiljna i događa se u trenutku kada je do prikupljanja ponuda ostalo još tjedan dana", rekao je Banožić te dodao da bi od njega u ovom trenutku bilo nezbiljno na komentira financijsku stranu svih ponuda s obzirom da će se to tek znati 9. rujna, a potom će za postupak validacije ponududa trebati još osam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo